La nyàmera és un tubercle
força curiós ja que ens pot recordar el gingebre per la forma però té u gust de
carxofa.
Conté un tipus de fibra que ens ajud
En aquesta ocasió aquesta
crema ens ha servit per començar uns dels àpats de Nadal com a “xupito”, també com a
crema per començar un dinar o sopar.
De tota manera proveu-la
calena per començar un àpat a l’hivern que ve tat de gust començar amb una crema
calenta i també ens ajuda a augmentar la sensació de sacietat i a més a més
conté forces minerals
Quan faig aquestes c
També podem substituir el
porro per cebes i també podem substituir el gra d’all per uns alls tendres.
Ingredients:
1 o 2 porros depenent de la seva mida
1 gra d’all
500 g de nyàmeres
Aigua mineral, oli d’oliva verge ecològic i sal i una
part d’aigua de mar.
Preparació:
1r. En una olla o a la thermomix i posem uns 50 gr d’oli i el
porro o la ceba tallats a mitges llunes i l’all trinxat i ho sofregim durant 5
o 7 minuts.
2n. Peleu les
3r. Poseu l’aigua mineral i
una part d’aigua de mar fins cobrir just les verdures i afegim una cullerada de
sal.
4t. Ho posem a bullir a foc
mitjà i tapat durant uns 20 minuts. El mateix si ho fem amb la thermomix i quan
punxem la nyàmera i estigui tendra, ja estarà feta la crema.
5è. A continuació o triturem
amb una batedora o amb la thermomix i o rectifiquem de sal i si ha quedat massa
espessa i podem afegir aigua o una mica de beguda vegetal d’ametlla i tornat a
barrejar.
6è. Servim la crema amb un rajolí
d’oli d’oliva verge i unes avellanes triturades i en aquesta ocasió amb una
mica de pernil tallat ben petit.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada