diumenge, 1 de gener de 2017

CREMA DE NYÀMERES AMB PERNIL O AVELLANES




La nyàmera és un tubercle força curiós ja que ens pot recordar el gingebre per la forma però té u gust de carxofa.

Conté un  tipus de fibra que ens ajud

En aquesta ocasió aquesta crema ens ha servit per començar uns dels  àpats de Nadal com a “xupito”, també com a crema per començar un dinar o sopar.

De tota manera proveu-la calena per començar un àpat a l’hivern que ve tat de gust començar amb una crema calenta i també ens ajuda a augmentar la sensació de sacietat i a més a més conté forces minerals 

Quan faig aquestes c

També podem substituir el porro per cebes i també podem substituir el gra d’all per uns alls tendres.

Ingredients:

1 o 2 porros depenent de la seva mida
1 gra d’all
500 g de nyàmeres
Aigua mineral, oli d’oliva verge ecològic i sal i una part d’aigua de mar.

Preparació:

1r.  En una olla o  a la thermomix i posem uns 50 gr d’oli i el porro o la ceba tallats a mitges llunes i l’all trinxat i ho sofregim durant 5 o 7 minuts.

2n. Peleu les

3r. Poseu l’aigua mineral i una part d’aigua de mar fins cobrir just les verdures i afegim una cullerada de sal.

4t. Ho posem a bullir a foc mitjà i tapat durant uns 20 minuts. El mateix si ho fem amb la thermomix i quan punxem la nyàmera i estigui tendra, ja estarà feta la crema.

5è. A continuació o triturem amb una batedora o amb la thermomix i o rectifiquem de sal i si ha quedat massa espessa i podem afegir aigua o una mica de beguda vegetal d’ametlla i tornat a barrejar.

6è. Servim la crema amb un rajolí d’oli d’oliva verge i unes avellanes triturades i en aquesta ocasió amb una mica de pernil tallat ben petit.

Cap comentari:

Publica un comentari

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...