Aquest
divendres de nou s’ha fet un taller al mercat de Plaça de Cuba de Mataró dins
la campanya de M’agraden els Mercats, en aquesta ocasió els plats que vam preparar va ser aquest bacallà
acompanyat de pera, gorgonzola i nous, Cloïsses picantones en blanc i negre, un
empedrat de llenties amb tàrtar de peix blau, alvocat, tomàquet, llavors i
germinats i finalment una coca amb sardines escabetxades. Un cop acabats tots
ells els vam tastar i pots comprovar que si tots el productes són de qualitat,
de proximitat i molt d’ells ecològics, tens l’èxit garantit.
Les peres que vam utilitzar va ser la tipus conference
Ingredients:
Bacallà dessalat 4 unitat (1 tall per cap)
Pera 3 unitats (tallada a cubs petits)
Gorgonzola, una cunya
Crema de llet
Nous, Oli d’oliva verge, sal i pebre
Preparació:
Primer comencem a escalfar el forn a 200º.
Cuinarem el bacallà, que prèviament l’haurem tallat a
daus grossos, al forn uns 8 minuts, fins
que estigui al punt. També el podríem fer a la planxa i a la paella amb abundant
oli.
En una paella i posarem la crema de llet i el formatge i
el posarem al foc uns minuts.
Saltejarem la pera a foc viu.
Emplatarem el bacallà, amb una mica de la crema de gorgonzola,
la pera saltejada i unes nous.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada