diumenge, 28 de maig del 2017

VERAT EN ESCABETX



Havia comprats uns verats molt macos i que vaig pensar en fer-los escabetxats, en altres ocasions ja els havia preparat i que en aquesta vegada com en una recepta en un bloc de cuina i que em va agradar.

Ingredients:

4 verats grans sense cap ni espines tallats a filets i els filets en dos
4 pastanagues grans o 6 de petites
1 ceba grossa
10 grans de pebre negre sencers
2 fulles de llorer
1 cabeça d’alls sense pelar
1 cullerada de pebre vermell dolç
100ml de vi blanc
100 ml d’aigua
100 ml d’oli d’oliva verge extra
100 ml de vinagre de poma

Preparació:

Primer tallarem la ceba a juliana, seguidament la sofregim amb la meitat de l’oli d’oliva en una cassola juntament amb els alls sense pelar fins que tinguem la ceba transparent.

Pelar les pastanagues i les tallem a rodanxes i les afegiríem a la cassola per sofregir-la, l’hem de coure uns 10 minuts, i afegirem la resta d’ingredients i deixem que es cogui uns 10 minuts més a foc lent. Seguidament ho retirem del foc i ho ruixem amb unes gotes del vinagre. I el deixem refredar.

Un cop fred el guardem en un recipient de vidre a la nevera i que el peix quedi totalment cobert per l’escabetx.

I evidentment és millor quan han passat un dia o dos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...