Havia comprats uns verats
molt macos i que vaig pensar en fer-los escabetxats, en altres ocasions ja els
havia preparat i que en aquesta vegada com en una recepta en un bloc de cuina i
que em va agradar.
Ingredients:
4 verats grans sense cap ni
espines tallats a filets i els filets en dos
4 pastanagues grans o 6 de
petites
1 ceba grossa
10 grans de pebre negre sencers
2 fulles de llorer
1 cabeça d’alls sense pelar
1 cullerada de pebre vermell
dolç
100ml de vi blanc
100 ml d’aigua
100 ml d’oli d’oliva verge
extra
100 ml de vinagre de poma
Preparació:
Primer tallarem la ceba a
juliana, seguidament la sofregim amb la meitat de l’oli d’oliva en una cassola
juntament amb els alls sense pelar fins que tinguem la ceba transparent.
Pelar les pastanagues i les
tallem a rodanxes i les afegiríem a la cassola per sofregir-la, l’hem de coure
uns 10 minuts, i afegirem la resta d’ingredients i deixem que es cogui uns 10
minuts més a foc lent. Seguidament ho retirem del foc i ho ruixem amb unes
gotes del vinagre. I el deixem refredar.
Un cop fred el guardem en un
recipient de vidre a la nevera i que el peix quedi totalment cobert per
l’escabetx.
I evidentment és millor quan
han passat un dia o dos
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada