dilluns, 15 de maig del 2017

LASANYA DE BLEDES I XAMPINYONS



El passat divendres van fer un taller al mercat de la Plaça de Cuba de Mataró, dins la campanya de  M’agraden els Mercats, les receptes que vam preparar van ser uns  tallarines de carbasso amb pesto de ruca i tomàquet, polenta amb pollastre a la llimona amb salsa de coco i curri i una lasanya de bledes i xampinyons. Vam anar preparant entre tots els tres plats i la veritat es que van estar tots tres molt bons.

Us poso l’últim dels tres la lasanya, fet amb plaques de lasanya fresca, era molt bona i em va sorprendre amb les bledes.

Com vinc comentant que els ingredients siguin ecològiques és el millor que podem fer per al nostre cos i la nostra salut.

Ingredients:

Pasta de lasanya fresca

Per al farcit:
3 cebes tallada a brunoisse
3 pastanagues ratllades
2 manats de bledes tallades petites
300 gr de xampinyons laminats
4 o 5 grans d’all picadets
Proteïna texturitzada de soja o de pèsols ¾ parts del got
Salsa de soja (tamari): 5 cs (al gust)
Oli d’oliva, sal marina i pebre negre
Per a la beixamel:
Llet, mantega, farina, sal i nou moscada
Formatge ratllat per gratinar i salsa de tomàquet per a la base.

Preparació:

Primer comencem per preparar el farcit i saltegem l’all amb una mica d’oli, seguidament afegirem la ceba i la pastanaga amb un xic de sal i sofregirem uns 10 i 12 minuts, incorporarem els bolets i saltegem uns 5 minuts.

A continuació posarem les bledes netes i picades i deixem cuinar fins que veiem que són cuites en uns 12 i 14 minuts.

En aquest punt afegirem el tamari (salsa de soja), i afegirem la proteïna de soja (o de pèsol) texturitzada, i cuinarem durant uns 10 minuts, fins que quedi cuinada i hagi absorbit tot el suc de les bledes i bolets. Rectificarem de sal si cal, i afegirem un xic de pebre.

Muntarem la lasanya fent capes.

Posarem salsa de tomàquet al fons de la safata, després pasta de lasanya, seguidament el farcit, pasta de lasanya, farcit, pasta de lasanya, beixamel i formatge

Gratinarem i llest!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...