El passat divendres van fer
un taller al mercat de la Plaça de Cuba de Mataró, dins la campanya de M’agraden els Mercats, les receptes que vam
preparar van ser uns tallarines de carbasso amb pesto de ruca i tomàquet,
polenta amb pollastre a la llimona amb salsa de coco i curri i una lasanya de
bledes i xampinyons. Vam anar preparant entre tots els tres plats i la veritat
es que van estar tots tres molt bons.
Us poso l’últim dels tres la
lasanya, fet amb plaques de lasanya fresca, era molt bona i em va sorprendre
amb les bledes.
Com vinc comentant que els
ingredients siguin ecològiques és el millor que podem fer per al nostre cos i
la nostra salut.
Ingredients:
Pasta de lasanya fresca
Per al farcit:
3 cebes tallada a brunoisse
3 pastanagues ratllades
2 manats de bledes tallades
petites
300 gr de xampinyons
laminats
4 o 5 grans d’all picadets
Proteïna texturitzada de
soja o de pèsols ¾ parts del got
Salsa de soja (tamari): 5 cs
(al gust)
Oli d’oliva, sal marina i
pebre negre
Per a la beixamel:
Llet, mantega, farina, sal i
nou moscada
Formatge ratllat per
gratinar i salsa de tomàquet per a la base.
Preparació:
Primer comencem per preparar
el farcit i saltegem l’all amb una mica d’oli, seguidament afegirem la ceba i
la pastanaga amb un xic de sal i sofregirem uns 10 i 12 minuts, incorporarem
els bolets i saltegem uns 5 minuts.
A continuació posarem les
bledes netes i picades i deixem cuinar fins que veiem que són cuites en uns 12
i 14 minuts.
En aquest punt afegirem el
tamari (salsa de soja), i afegirem la proteïna de soja (o de pèsol)
texturitzada, i cuinarem durant uns 10 minuts, fins que quedi cuinada i hagi
absorbit tot el suc de les bledes i bolets. Rectificarem de sal si cal, i
afegirem un xic de pebre.
Muntarem la lasanya fent
capes.
Posarem salsa de tomàquet al
fons de la safata, després pasta de lasanya, seguidament el farcit, pasta de
lasanya, farcit, pasta de lasanya, beixamel i formatge
Gratinarem i llest!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada