diumenge, 28 de maig del 2017

CLOÏSES PICANTONES EN BLANC I NEGRE




Aquest divendres de nou s’ha fet un taller al mercat de Plaça de Cuba de Mataró dins la campanya de M’agraden els Mercats, en aquesta ocasió  els plats que vam preparar va ser aquestes cloïsses, un bacallà acompanyat de pera, gorgonzola i nous, un empedrat de llenties amb tàrtar de peix blau, alvocat, tomàquet, llavors i germinats i finalment una coca amb sardines escabetxades. Un cop acabats tots ells els vam tastar i pots comprovar que si tots el productes són de qualitat, de proximitat i molt d’ells ecològics, tens l’èxit garantit.

Ingredients:

Cloïsses
Llet de coco
Tinta de calamar
Bitxo, pebre oli, sal i vi blanc

Preparació:

Farem el tres colors o salses que acompanyaran les cloïsses i que ho farem combinant la llet de coco amb la tinta de calamar i que també podria ser de sèpia.

El primer que haurem de fer seria coure la tinta, en una paella, uns minuts, i desprès hi posaríem una part de la llet de coco, coure una mica i ja tindríem el primer color fet, el negre.

En un altra paella hi posaríem una altra part de la llet de coco i senzillament amb la mateixa cullera o forquilla de fusta que ens hagi servit per fer la primera salsa sense esbandir i ens donaria el color suficient perquè ens quedi de color gris. I la resta que ens queda de llet de coco seria el blanc
.
També podríem triturar un pebrot del piquillo i tindríem un altre salsa que ens donaria el color vermell.

Ara ja vam saltejar les cloïsses en una paella amb un raig d´oli d’oliva, el bitxo, pebre i vi blanc a fort foc i també hi vam afegir na mica de suc de llimona i vam tapar la paella, per fer el vapor i s’obren les cloïsses.

Emplatem tot seguit amb una base artística amb els colors que hem preparat (blanc,negre i gris) i posarem a sobre les cloïsses.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...