Aquest any he descobert la
colrave i he fet algunes receptes com aquesta amanida i una cullera de taronja, colrave, pinyons i vinagreta de mel per un aperitiu.
És pot menjar cru o cuit
pertany a la família de les cols, les coliflors, els bròquils, els raves,...
Aquesta crema la vaig trobar
molt bona, i en poso dues maneres amb patata i sense.
Les fulles més tendres les
vaig utilitzar per decorar el plat, també hi podríem posar llavors de sèsam
torrades, uns germinats d’alfals, pipes o unes avellanes torrades i triturades.
Ingredients: 4
persones
3 o 4 colraves ( uns 600 g)
2 cebes mitjanes
1 o 2 gra d’alls
600 ml d’aigua o un brou
suau de verdures o au.
200 ml de beguda vegetal
civada, soja o llet de cabra o vaca
3 cullerades d’oli
Sal marina
Preparació:
Netejar i pelar ceba i
tallar-la a daus
Netejar i pelar l’all
Netejarem el colrave li
traurem les fulles i reservarem les petites i més tendres per decorar el plat.
Pelarem el bulb i el tallarem a trossos.
Agafarem una olla i posarem
l’aigua o el brou, en el meu cas l’aigua perquè volia trobar tot el gust del
colrave, quan aquesta bulli hi posarem la ceba, l’all i el colrave i la sal i
ho deixarem bullir entre 15 i 20 minuts, fins que el colrave el tinguem cuit,
en aquest moment i afegirem l’oli i la crema vegetal i ho triturem, rectifiquem
de sal. El servim acompanyat de les fulles de colrave filetejades.
A l’altra manera que vaig
trobar amb patata:
Ingredients:
3 colraves
1 ceba
1 gra d’all
1 patata.
L’aigua o el brou suau, més
o menys fins cobrir els ingredients, si ens agrada més liquida hi posem més
quantitat de líquid o posteriorment traiem el que sobra abans de triturar i
l’afegim posteriorment fins a la textura de crema que ens agradi.
Preparació bàsicament és la
mateixa de la recepta anterior pelant i tallant a daus la ceba i el colrave,
col·locant l’olla al foc amb l’aigua i un cop arrenca el bull posem els
ingredients i la sal, ho deixem bullir entre els 15 o 20 minuts i triturem.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada