dimarts, 22 d’abril del 2014

CREMA DE COLRAVE



Aquest any he descobert la colrave i he fet algunes receptes com aquesta amanida i una cullera de taronja, colrave, pinyons i vinagreta de mel per un aperitiu.

És pot menjar cru o cuit pertany a la família de les cols, les coliflors, els bròquils, els raves,...

Aquesta crema la vaig trobar molt bona, i en poso dues maneres amb patata i sense.

Les fulles més tendres les vaig utilitzar per decorar el plat, també hi podríem posar llavors de sèsam torrades, uns germinats d’alfals, pipes o unes avellanes torrades i triturades.

Ingredients: 4 persones

3 o 4 colraves ( uns 600 g)
2 cebes mitjanes
1 o 2 gra d’alls
600 ml d’aigua o un brou suau de verdures o au.
200 ml de beguda vegetal civada, soja o llet de cabra o vaca
3 cullerades d’oli
Sal marina

Preparació:

Netejar i pelar ceba i tallar-la a daus

Netejar i pelar l’all

Netejarem el colrave li traurem les fulles i reservarem les petites i més tendres per decorar el plat. Pelarem el bulb i el tallarem a trossos.

Agafarem una olla i posarem l’aigua o el brou, en el meu cas l’aigua perquè volia trobar tot el gust del colrave, quan aquesta bulli hi posarem la ceba, l’all i el colrave i la sal i ho deixarem bullir entre 15 i 20 minuts, fins que el colrave el tinguem cuit, en aquest moment i afegirem l’oli i la crema vegetal i ho triturem, rectifiquem de sal. El servim acompanyat de les fulles de colrave filetejades.

A l’altra manera que vaig trobar amb patata:

Ingredients:

3 colraves
1 ceba
1 gra d’all
1 patata.

L’aigua o el brou suau, més o menys fins cobrir els ingredients, si ens agrada més liquida hi posem més quantitat de líquid o posteriorment traiem el que sobra abans de triturar i l’afegim posteriorment fins a la textura de crema que ens agradi.

Preparació bàsicament és la mateixa de la recepta anterior pelant i tallant a daus la ceba i el colrave, col·locant l’olla al foc amb l’aigua i un cop arrenca el bull posem els ingredients i la sal, ho deixem bullir entre els 15 o 20 minuts i triturem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...