dijous, 3 d’abril del 2014

LES FAVETES ANISADES AMB ROGERS FREGITS




Seguint amb la campanya de collits a casa que es porta a terme a Mataró a la Plaça de Cuba junt amb la col·laboració d'un restaurant i amb pagesos del Maresme amb productes de temporada i de proximitat, al taller de la setmana passada ens van cuinar unes faves amb el restaurant La Marineta  i amb verdures Maltas.
La setmana passada van ser aquests pèsols ofegats

Ingredients:

½ Kg de faves desgranades
3 cebes tendres picades
100 g de mantega
200 g de cansalada de porc  a daus
200 g de cansalada ibèrica a daus
80 g d’anís el mono
80 g de moscatell
1 manat de menta petitó
1 tomàquet de branca a quarts sense llavors i pell

Preparació:

Farem un sofregit amb la ceba i la mantega, ho deixarem a foc lent fins que quedi la ceba una mica cuita rossa. Un cop fet aquest sofregit ho retirem del foc i a la mateixa paella hi saltejarem les dues cansalades sense cap tipus de greix. Un cop saltejades li afegirem la ceba del sofregit hi ho deixarem coure 10 minuts més. Finalment afegirem les favetes, el tomàquet, el farcell de menta i després ho desglaçarem amb el moscatell i l’anís. Ho deixaríem tapat a foc lent durant 15 minuts fins que les faves estiguin cuites. Ho reservarem i ho rectificarem de sal.

Crema de fonoll

4 peces de fonoll tallades a daus
100 gr de mantega
80 gr d’oli d’oliva
Sal i pebre

Ho disposarem amb una safata fonda de forn amb paper de plata o paper de forn i els escalivarem al forn a una temperatura de 180º durant 1 hora aproximadament, fins que el fonoll estigui cuit.

Un cop cuit ho triturarem amb la thermomix amb nata i llet a temperatura de 80º. H deixarem triturat fins que quedi una textura lleugera. Ho colarem per un colador fi i ho rectificarem de sal. Reservem per al moment de servir-la.

Per als rogers:
1 roger filetejat sense espines ( un per plat)
Farina
Enfarinem els rogers i els fregim al moment de servir

Presentació:
A la part de sota del plat posem la crema de fonoll al damunt les faves ofegades i els dos filets de rogers.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...