Seguint amb la campanya de collits a casa que es porta a terme a
Mataró a la Plaça de Cuba junt amb la col·laboració d'un restaurant i amb pagesos del Maresme amb productes de temporada i de proximitat, al taller de la setmana passada ens van cuinar unes faves amb el restaurant La Marineta i amb verdures Maltas.
La setmana passada van ser
aquests pèsols ofegats
Ingredients:
½ Kg de faves desgranades
3 cebes tendres picades
100 g de mantega
200 g de cansalada de
porc a daus
200 g de cansalada ibèrica a
daus
80 g d’anís el mono
80 g de moscatell
1 manat de menta petitó
1 tomàquet de branca a
quarts sense llavors i pell
Preparació:
Farem un sofregit amb la
ceba i la mantega, ho deixarem a foc lent fins que quedi la ceba una mica cuita
rossa. Un cop fet aquest sofregit ho retirem del foc i a la mateixa paella hi
saltejarem les dues cansalades sense cap tipus de greix. Un cop saltejades li
afegirem la ceba del sofregit hi ho deixarem coure 10 minuts més. Finalment
afegirem les favetes, el tomàquet, el farcell de menta i després ho desglaçarem
amb el moscatell i l’anís. Ho deixaríem tapat a foc lent durant 15 minuts fins
que les faves estiguin cuites. Ho reservarem i ho rectificarem de sal.
Crema
de fonoll
4 peces de fonoll tallades a
daus
100 gr de mantega
80 gr d’oli d’oliva
Sal i pebre
Ho disposarem amb una safata
fonda de forn amb paper de plata o paper de forn i els escalivarem al forn a
una temperatura de 180º durant 1 hora aproximadament, fins que el fonoll
estigui cuit.
Un cop cuit ho triturarem
amb la thermomix amb nata i llet a temperatura de 80º. H deixarem triturat fins
que quedi una textura lleugera. Ho colarem per un colador fi i ho rectificarem
de sal. Reservem per al moment de servir-la.
Per als rogers:
1 roger filetejat sense
espines ( un per plat)
Farina
Enfarinem els rogers i els
fregim al moment de servir
Presentació:
A la part de sota del plat
posem la crema de fonoll al damunt les faves ofegades i els dos filets de
rogers.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada