Aquesta recepta la vaig
veure al bloc de cuina llepadits, a casa
tenia tots els ingredients i em vaig decidir a fer-la una nova manera de menjar
la patata i la col i fins i tot si ho fem con unes bunyols petits ens pot
servir com un aperitiu.
Dir-vos com sempre que hem
de consumir els productes de temporada i de proximitat i si a més a més són
ecològics res millor per a la nostra salut pensem que som el que mengem i a més
som d’on mengem.
Ingredients:
(
4 persones)
10 fulles de col arrissada
1 ceba o ceba tendra
4 patates
2 cullerades d’oli d’oliva
verga extra
1 culleradeta de cúrcuma
1 culleradeta de comi
Sal marina, sèsam i pipes...
Preparació:
Primer netegem les fulles de
col i en una olla i quan l’aigua comença a bullir hi posem les fulles de col i
les bullim més o menys uns 5 minuts i les traiem de l’olla, a la mateixa aigua hi bullim les
patates prèviament netes, pelades i trossejades i les tenim de 15 a 20 minuts.
Amb la col i les patates fem
un puré.
En una paella posem una mica
d’oli i un cop netejada i tallada la ceba tallada a juliana i la sofregim. Un
cop feta l’afegim al puré que havíem preparat amb la patata i la col i en
aquest moment afegim les especies i la sal, si no tenim les especies també
queden molt bones.
Preescalfem el forn a 180º.
Amb la barreja que teníem
preparada fem unes boles depenent si volem preparar unes hamburgueses o uns
bunyols serà més o menys grosses i les aplanem.
Les anem posant en una plata
de forn amb paper vegetal i al damunt els hi posem el sèsam i/o pipes de
girasol i ja per acabar ho posem al forn a gratinar, amb uns 5 minuts serà
suficient.
Les podríem tenir prèviament
preparades i al moment de menjar-les acabar-les de fer al forn per escalfar-les
i gratinar-les.
Proveu-les estan molt bones.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada