dimecres, 26 de març del 2014

PÈSOLS OFEGATS AMB GAMBETES



Aquest mes de març comença a Mataró la 3ª edició de la campanya Collits a Casa amb diferents activitats entre elles faran un seguit de demostracions de cuina i xerrades que es portaran a terme a l’aula de cuina del mercat de Plaça de Cuba evidentment amb productes collits a casa com bé diu l’eslògan, escollint per menjar millor el camí més curt, quan una fruita o verdura dona moltes voltes va perdent els seus valors, però si triem les que els nostres pagesos conreen, recullen i venen als mercats ens assegurem que han anat pel camí més curt.

Hem d’escollir els productes de temporada i de proximitat. Aquest dijous han col·laborat el restaurant Doscuiners cuinant uns pèsols de les verdures Font d’Argentona/Cabrera.
Els pèsols que han cuinat és de la varietat garrofal que junt amb la varietat floreta són de les més apreciades del Maresme i la seva característica principal és la seva dolçor.

Ingredients: ( 4 persones)

400 g de pèsols desgranats
200 g de gamba petita
4 alls tendres
1 ceba petita
2 tomàquets madurs
2 alls
10 gr picada ( all, avellanes, ametlles i pa torrat)
Sal marina, pebre i oli

Preparació:

Primer de tot farem un brou amb els caps i les pells de les gambes:
Tallem una ceba a daus petits i la posem a sofregir en una cassola amb una mica d’oli i un gra d’all. Quan estigui sofregit afegim el tomàquet mal tallat i deixem sofregir. Posem les pells i caps de les gambes i deixem que es torrin ben torradetes, sense cremar-se. Afegim aigua dos dits per sobre del sofregit i quan bulli deixem uns 20 minuts. Retirem, colem i reservem.

En una cassola sofregim els alls tendres tallats a rodanxes petites, afegim els pèsols, mullem amb el brou de gamba (el brou ha de ser calent), li posem la picada, sal, una mica de pebre i tapem. Deixem bullir 5 minuts i afegim les gambes, deixem bullir un minut més i rectifiquem de sal.

Les gambes prèviament les haurem fet en una paella a la planta o en una paella just un minut i ja les afegim a la cassola.

Si volem tenir una salsa amb consistència abans de l’aigua posem una culleradeta de farina i ho sofregim una mica.

Ho podríem fer també amb escamarlans, llagostins o galeres.

És important tenir la cassola ben tapada quan ho deixem bullir.

Quan acabem de fer-los si no ens el mengem al mateix moment és important refredar-los perquè conservin el color verd i per aconseguir-lo ho abocaríem en una cassola freda.
Els brous millor amb aigua mineral.

Si els pèsols són molt tendres hem de posar el brou just a la mateixa mida que els pèsols i si no són tan tendres un dit per damunt dels pèsols.

També podríem fer un mar i muntanya afegint abans de posar les gambes uns talls de botifarra negre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...