diumenge, 9 de març del 2014

AMANIDA DE COLRAVE AMB VINAGRETA DE MEL




A la cuina popular catalana es coneix poc, és poc popular i el moviment de la cuina ecològica torna a descobrir el parent desconegut de les cols.

El trobem a la tardor i a l’hivern, pertany a la família de les crucíferes, com les cols, les coliflors, els naps, els bròquils verds, la col llombarda i els naps.

És molt popular a la cuina alemanya on el bulb és menja fresc i ratllat a les amanides, també en puré o buit i farcit de carn, de peix o de formatge.

El bulb s'ha de menjar quan encara és tendre i poc fibrós.

El seu gust és suau amb una olor de col discret i que permet una combinació amb moltes preparacions. Quan són molt fresques les fulles i sobretot les interiors, es mengen a les amanides o a manera de julivert a les cremes de colrave.


Ingredients:

Enciam
3 colrave (aprox. 300 g)
2 taronges
1 grapat de panses (25 g)
2 grapats d’avellanes torrades (50 g)
4 cullerades soperes d’oli d’oliva verge extra
2 cullerades soperes de vinagre de poma (suau)
1 cullerada de postres de mel de romaní

Elaboració:

Pelar el colrave, ratllar-lo ( també el podeu tallar en rodanxes fines i després en quatre trossos) i col·locar-lo al fons del plat. Pelar les taronges, treure els grills, tallar-los petits i repartir-los pel damunt del colrave (guardar el suc que deixa anar la taronja per a la vinagreta). Tallar les panses per la meitat o deixar-les senceres. Trencar o trossejar les avellanes. En un bol, barrejar les panses, les avellanes, el suc de taronja, el vinagre, la mel, l’oli i un polsim de sal marina. Ajustar la vinagreta segons el gust. 
Netegem l’enciam i també el prepararem
Amanir bé i servir.

Podem fer aquesta amanida sense l’enciam senzillament amb la colrave, la taronja i la vinagreta.

Proveu-la, us encantarà!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...