A la cuina
popular catalana es coneix poc, és poc popular i el moviment de la cuina ecològica
torna a descobrir el parent desconegut de les cols.
El
trobem a la tardor i a l’hivern, pertany a la família de les crucíferes, com
les cols, les coliflors, els naps, els bròquils verds, la col llombarda i els
naps.
És
molt popular a la cuina alemanya on el bulb és menja fresc i ratllat a les
amanides, també en puré o buit i farcit de carn, de peix o de formatge.
El bulb s'ha de menjar quan encara és tendre i poc fibrós.
El
seu gust és suau amb una olor de col discret i que permet una combinació amb
moltes preparacions. Quan són molt fresques les fulles i sobretot les
interiors, es mengen a les amanides o a manera de julivert a les cremes de colrave.
Ingredients:
Enciam
3 colrave
(aprox. 300 g)
2 taronges
1 grapat de
panses (25 g)
2 grapats
d’avellanes torrades (50 g)
4 cullerades
soperes d’oli d’oliva verge extra
2 cullerades
soperes de vinagre de poma (suau)
1 cullerada de
postres de mel de romaní
Elaboració:
Pelar
el colrave, ratllar-lo ( també el podeu tallar en rodanxes fines i després en
quatre trossos) i col·locar-lo al fons del plat. Pelar les taronges, treure els
grills, tallar-los petits i repartir-los pel damunt del colrave (guardar el suc
que deixa anar la taronja per a la vinagreta). Tallar les panses per la meitat
o deixar-les senceres. Trencar o trossejar les avellanes. En un bol, barrejar
les panses, les avellanes, el suc de taronja, el vinagre, la mel, l’oli i un
polsim de sal marina. Ajustar la vinagreta segons el gust.
Netegem
l’enciam i també el prepararem
Amanir
bé i servir.
Podem fer aquesta amanida
sense l’enciam senzillament amb la colrave, la taronja i la vinagreta.
Proveu-la, us encantarà!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada