Aquesta recepta la van fer al programa cuines de TV3 i m’he
decidit a fer-la és bona i la podem fer quan tinguem convidats per la seva
presentació, perquè la podem tenir ja preparada i a més és saludable i lleugera.
La recepta està feta amb
llet de vaca en el meu cas vaig utilitzar la llet o beguda de civada i amb
porros i patates ecològiques.
Ingredients: (4
persones)
5 porros
2 patates
1 litre de llet de vaca (en
el meu cas beguda de civada)
150 ml de llet de coco
12 llagostins grossos
1 poma Golden
1 poma verda Granny Smith
50 gr d’oli ( en el meu cas oli)
Sal i pebre
Per a l’oli d’alls
200 ml d’oli d’oliva
2 grans d’all
Preparació:
Primer començarem tallant el
porro a rodanxes i el farem suar en una paella amb una mica de mantega ( en el
meu cas oli).
Mentrestant pelarem i esqueixarem
les patates i les afegirem a la paella del porro juntament amb la llet de vaca
( en el meu cas de civada) i ho deixarem coure uns 30 minuts aproximadament.
Seguidament ho triturarem amb el pimer, ho rectificarem de al i pebre i
afegirem la llet de coco, ho barregem bé i ho reservem en calent en una gerreta.
Per fer l’oli d’alls, posarem
l’oli en un cassó al foc amb els dos grans d’all i ho deixem confitar a molt
baixa temperatura durant uns 20 minuts. Passat aquest temps traiem els alls i
reservem l’oli.
A continuació, pelem els
llagostins, apartem els caps ( els podem guardar per un altre plat) i posarem a
c
Per fer el puré de poma,
pelem la poma i la tallem a trossos i la posem en un bol amb la mantega ( en el
meu cas una mica d’oli) i un rajolí d’aigua i tapem el bol amb paper film i ho
deixem coure un parell de minuts al microones a màxima potència. Després ho
escorrem una mica i amb l’ajuda d’una aranya i ho triturem amb el pimer.
Finalment tallem la poma Granny
Smith a juliana.
Ho presentem en un plat de
sopa i fem uns puntets de puré de poa al fons del plat, col·loquem al damunt
les cues de llagostí i la poma en juliana, ho amanim amb un raig d’oli de
confitar els llagostins i ho servim acompanyat de la crema de porros tèbia en
una gerra.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada