dimecres, 5 de març del 2014

CREMA DE PORROS AMB COCO, LLAGOSTINS I POMA


Aquesta recepta la van fer al programa cuines de TV3 i m’he decidit a fer-la és bona i la podem fer quan tinguem convidats per la seva presentació, perquè la podem tenir ja preparada i a més és saludable i lleugera.

La recepta està feta amb llet de vaca en el meu cas vaig utilitzar la llet o beguda de civada i amb porros i patates ecològiques.

Ingredients: (4 persones)

5 porros
2 patates
1 litre de llet de vaca (en el meu cas beguda de civada)
150 ml de llet de coco
12 llagostins grossos
1 poma Golden
1 poma verda Granny Smith
50 gr d’oli ( en el meu cas oli)
Sal i pebre
Per a l’oli d’alls
200 ml d’oli d’oliva
2 grans d’all

Preparació:

Primer començarem tallant el porro a rodanxes i el farem suar en una paella amb una mica de mantega ( en el meu cas oli).

Mentrestant pelarem i esqueixarem les patates i les afegirem a la paella del porro juntament amb la llet de vaca ( en el meu cas de civada) i ho deixarem coure uns 30 minuts aproximadament. Seguidament ho triturarem amb el pimer, ho rectificarem de al i pebre i afegirem la llet de coco, ho barregem bé i ho reservem en calent en una gerreta.

Per fer l’oli d’alls, posarem l’oli en un cassó al foc amb els dos grans d’all i ho deixem confitar a molt baixa temperatura durant uns 20 minuts. Passat aquest temps traiem els alls i reservem l’oli.

A continuació, pelem els llagostins, apartem els caps ( els podem guardar per un altre plat) i posarem a c

Per fer el puré de poma, pelem la poma i la tallem a trossos i la posem en un bol amb la mantega ( en el meu cas una mica d’oli) i un rajolí d’aigua i tapem el bol amb paper film i ho deixem coure un parell de minuts al microones a màxima potència. Després ho escorrem una mica i amb l’ajuda d’una aranya i ho triturem amb el pimer.

Finalment tallem la poma Granny Smith a juliana.

Ho presentem en un plat de sopa i fem uns puntets de puré de poa al fons del plat, col·loquem al damunt les cues de llagostí i la poma en juliana, ho amanim amb un raig d’oli de confitar els llagostins i ho servim acompanyat de la crema de porros tèbia en una gerra.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...