dimarts, 25 de març del 2014

WOK DE COL, PASTANAGA I ALLS TENDRES




La millor època per trobar les cols és des del setembre fins el gener, de tota manera al Maresme encara les podem trobar i en el meu cas a més a més ecològica.

La col era consumida ja pels celtes, els grecs i els romans per les seves propietats medicinals, era un bon remei per als trastorns intestinals o pulmonars.

Els estudis defensen que la col i les seves diferents famílies ajuden a combatre diferents tipus de càncers.

Ens aporta vitamina C fins i tot més que les taronges i també ens ajuda a eliminar els líquids acumulats en el cos per tant és un bon diürètic.

Quan la bullim ho hem de fer amb poca aigua, una bona manera de prendre-la és al vapor i també la podem fer saltejada amb una mica d’oli, ha de quedar amb una textura lleugerament cruixent, però no crua. 


Ingredients:

1 Col petita
2 Pastanagues
1 Ceba
1 Manat d’alls tendres
1 gra d’all
Salsa de soja
Gingebre fresc o molt no gaire perquè el seu gust és fort.
Vinagre d’arròs ( en el meu cas no en tenia i no l’he posat)


Preparació:

Rentem totes les verdures i les deixem eixugar. Tallem la col en tires ben fines, les pastanagues a rodanxes també fines, la ceba tallada a llunes fines, els alls tendres a rodanxes i el gra d’all el trinxem ben petit.

Posem el Wok al foc amb oli. Quan l’oli estigui ben calent hi afegim la pastanaga, la ceba i els alls tendres i ho anem remenant perquè es facin totes les verdures per igual. Passats uns cinc minuts hi afegim el gra d’all, la soja, el gingebre rallat molt petit i el vinagre d’arròs . Li donem un parell de voltes perquè es barregin tots els ingredients i seguidament afegim la col. Ho deixem coure uns 5-7 minuts i ho servim ben calent.

La salsa de soja en el meu cas un parell de cullerades, si tinguéssim el vinagre i posaríem més o menys la mateixa quantitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...