La
millor època per trobar les cols és des del setembre fins el gener, de tota
manera al Maresme encara les podem trobar i en el meu cas a més a més
ecològica.
La
col era consumida ja pels celtes, els grecs i els romans per les seves
propietats medicinals, era un bon remei per als trastorns intestinals o
pulmonars.
Els
estudis defensen que la col i les seves diferents famílies ajuden a combatre
diferents tipus de càncers.
Ens
aporta vitamina C fins i tot més que les taronges i també ens ajuda a eliminar
els líquids acumulats en el cos per tant és un bon diürètic.
Quan
la bullim ho hem de fer amb poca aigua, una bona manera de prendre-la és al
vapor i també la podem fer saltejada amb una mica d’oli, ha de quedar amb una
textura lleugerament cruixent, però no crua.
Ingredients:
1
Col petita
2
Pastanagues
1
Ceba
1
Manat d’alls tendres
1
gra d’all
Salsa
de soja
Gingebre
fresc o molt no gaire perquè el seu gust és fort.
Vinagre
d’arròs ( en el meu cas no en tenia i no l’he posat)
Preparació:
Rentem
totes les verdures i les deixem eixugar. Tallem la col en tires ben fines, les
pastanagues a rodanxes també fines, la ceba tallada a llunes fines, els alls
tendres a rodanxes i el gra d’all el trinxem ben petit.
Posem
el Wok al foc amb oli. Quan l’oli estigui ben calent hi afegim la pastanaga, la
ceba i els alls tendres i ho anem remenant perquè es facin totes les verdures
per igual. Passats uns cinc minuts hi afegim el gra d’all, la soja, el gingebre
rallat molt petit i el vinagre d’arròs . Li donem un parell de voltes perquè es
barregin tots els ingredients i seguidament afegim la col. Ho deixem coure uns
5-7 minuts i ho servim ben calent.
La
salsa de soja en el meu cas un parell de cullerades, si tinguéssim el vinagre i
posaríem més o menys la mateixa quantitat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada