dilluns, 10 de març del 2014

LES SARDINES AL FORN



Una manera fàcil, senzilla, saludable, ràpida i que queden molt bones les sardines és al forn.

D’aquesta manera solucionem el problema de l’olor que deixen per tota la casa.

Al mercat trobem sardines tot l’any però el millor moment és a partir més o menys des del 15 d’abril i pel maig diríem que estaria en el seu millor moment, és quan és grossa, grassa, greixosa, de carn dura però suau.

Ingredients: ( 2 persones)

500 g de sardines
2 grans d’all (tallat ben petit)
1 branca de julivert ( tallat petit)
Oli d’oliva, sal marina
Un raig de vinagre de vi blanc

Preparació:

1. Netejarem les sardines, els hi traurem el cap i les tripes, i les posarem en una plata per anar al forn, untada d’oli o amb paper vegetal i les anem posant unes al costat de les altres.
2. Quan tenim all i el julivert ben picat els posem amb l’oli d’oliva.
3. Damunt de les sardines hi posem la sal i una mica de cada una d’elles amb l’oli i el julivert.
4. Posarem la plata al forn a 200º a dalt i baix i que ja el tindrem prèviament escalfat.
5. Com be sabem depenent de la mida de les sardines i el nostre forn entre uns 10 o 15 minuts les tindrem fetes. No hem de passar del temps de cocció perquè no ens quedin eixutes.
6. Quan més o menys estan a meitat de cocció els hi poso un raig de vinagre. (És opcional, el posem o no al nostre gust).

El vinagre ha de ser suau i no abusem d’ell

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...