Una
manera fàcil, senzilla, saludable, ràpida i que queden molt bones les sardines
és al forn.
D’aquesta
manera solucionem el problema de l’olor que deixen per tota la casa.
Al
mercat trobem sardines tot l’any però el millor moment és a partir més o menys
des del 15 d’abril i pel maig diríem que estaria en el seu millor moment, és
quan és grossa, grassa, greixosa, de carn dura però suau.
Ingredients: (
2 persones)
500 g de
sardines
2 grans d’all
(tallat ben petit)
1 branca de
julivert ( tallat petit)
Oli d’oliva,
sal marina
Un raig de
vinagre de vi blanc
Preparació:
1. Netejarem les sardines, els hi traurem
el cap i les tripes, i les posarem en una plata per anar al forn, untada d’oli
o amb paper vegetal i les anem posant unes al costat de les altres.
2. Quan tenim all i el julivert ben picat
els posem amb l’oli d’oliva.
3. Damunt de les sardines hi posem la sal
i una mica de cada una d’elles amb l’oli i el julivert.
4. Posarem la plata al forn a 200º a dalt
i baix i que ja el tindrem prèviament escalfat.
5. Com be sabem depenent de la mida de
les sardines i el nostre forn entre uns 10 o 15 minuts les tindrem fetes. No hem
de passar del temps de cocció perquè no ens quedin eixutes.
6. Quan més o menys estan a meitat de
cocció els hi poso un raig de vinagre. (És opcional, el posem o no al nostre
gust).
El vinagre ha de ser suau i no abusem
d’ell
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada