dilluns, 17 de març del 2014

LES CARXOFES EN TEMPURA




Aprofitant el productes de temporada i de proximitat podem fer unes carxofes  en tempura, molt fàcils de fer i amb un toc cruixent i les podem posar com un aperitiu o com acompanyament d’un plat principal.

Ingredients:

4 carxofes
Farina
Aigua de Vichy
Sal marina
Oli

Preparació:

En un bol posem l’aigua de Vichy freda i la farina, normalment per 2 parts de farina per una d’aigua i un polsim de sal i ho remenem amb una forquilla fins aconseguir una pasta homogènia i més aviat espessa. I la conservem a la nevera.

Netegem les carxofes, els hi traiem les fulles externes i més dures i les escapcem deixem la part més tendre del cor i les tallem en 6 o 8 trossos.

A continuació posem a escalfar l’oli, millor en un cassó no massa gran i posem l’oli que ha de ser abundant.  

Mentrestant anem sucant les carxofes a la tempura que ja teníem preparada, els hi traiem l’excés a l’extrem del bol i les posem al cassó quan l’oli el tinguem calent. El temps de cocció de 2 a 3 minuts fins que les veiem daurades que les traurem i les posarem damunt de paper de cuina absorbent per tal que perdin l’excés d’oli i els hi posem la sal pel damunt.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...