Aprofitant el productes de
temporada i de proximitat podem fer unes carxofes en tempura, molt fàcils de fer i amb un toc
cruixent i les podem posar com un aperitiu o com acompanyament d’un plat
principal.
Ingredients:
4 carxofes
Farina
Aigua de Vichy
Sal marina
Oli
Preparació:
En un bol posem l’aigua de
Vichy freda i la farina, normalment per 2 parts de farina per una d’aigua i un
polsim de sal i ho remenem amb una forquilla fins aconseguir una pasta homogènia
i més aviat espessa. I la conservem a la nevera.
Netegem les carxofes, els hi
traiem les fulles externes i més dures i les escapcem deixem la part més tendre
del cor i les tallem en 6 o 8 trossos.
A continuació posem a
escalfar l’oli, millor en un cassó no massa gran i posem l’oli que ha de ser
abundant.
Mentrestant anem sucant les
carxofes a la tempura que ja teníem preparada, els hi traiem l’excés a l’extrem
del bol i les posem al cassó quan l’oli el tinguem calent. El temps de cocció
de 2 a 3 minuts fins que les veiem daurades que les traurem i les posarem
damunt de paper de cuina absorbent per tal que perdin l’excés d’oli i els hi posem la sal pel damunt.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada