dijous, 20 de febrer del 2014

QUINOA AMB VERDURES





És un aliment relativament nou per a nosaltres i poc a poc és va fen més popular.

És originaria de Sud-Amèrica i ha estat un aliment bàsic i per a la civilització Inca era considerada una planta sagrada. És un gra molt sofert que resisteix bé les inclemències del temps i que no necessita plaguicides ni fertilitzants especials.

Tot i que sembla un cereal no ho és, no pertany a la família de les gramínies, es considerada un pseudocereal, i en realitat és una nou petita i per tant seria un fruit sec.

És considerada com un dels aliments més complerts de la natura, està lliure de gluten, especialment indicada pels celíacs i també per a les persones vegetarianes per la gran quantitat de proteïnes completes.

La quinoa està coberta de saponina que protegeix el gra i que s’elimina rentant-la diverses vegades amb abundant aigua abans de cuinar-la, fins que deixi de produir escuma, ja que sinó ens donaria un gust amarg.

És molt digestiva i fàcil de combinar i es cuina igual que l’arròs amb dues parts d’aigua per una de quinoa a foc lent més o menys entre 15 i 20 minuts. També és pot fer al vapor però el temps de cocció serà més gran.

A continuació la recepta amb verdures que nosaltres podem anar adaptant a les diferents estacions de l’any.

En aquesta ocasió a més hi vaig posar carbassó i la ceba era morada com es pot veure pel seu color.  

Ingredients:

1 tassa de quinoa
2 tasses d’aigua
2 pastanagues
2 porros
1 ceba
1 grapat de xampinyons
Salsa de soja
Sal marina, oli d’oliva verge

Preparació:

Primer hem de rentar bé la quinoa i posarem una olla amb dues tasses d’aigua a bullir i quan arrenqui el bull hi afegirem la sal i la quinoa, taparem i baixarem el foc i la cocció aproximadament entre uns 15 o 20 minuts.

Segon netejaríem i tallaríem les verdures i els xampinyons laminats

En un wok amb una mica d’oli hi saltegem la ceba laminada a continuació els porros un parell de minuts i afegiríem les pastanagues uns 5 minuts més i després posem els xampinyons fins que es beguin l’aigua. Afegim la salsa de soja i decorem amb una mica de pebrot escalivat si ens agrada o una mica de julivert.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...