diumenge, 16 de febrer del 2014

MANDONGUILLES AMB SÉPIA I GAMBES



Aquesta recepta ens la van donar en un curs de cuina que fa forces anys vaig fer durant aquests anys l’he anat fent però reservada per menús més festius ja que necessitem més temps per fer-la i també la poden tenir feta amb anticipació i és millor tenir-la feta per endavant.  

Quan fem les mandonguilles hi posem la mateixa quantitat de vedella que de porc però també hi podem posar carn picada de pollastre o no posar la que no ens agrada o no ens va bé per a la salut.

En aquesta ocasió vaig pelar les gambes i les vaig passar un moment per la paella amb una mica d’oli i pràcticament les vaig incorporar l’últim moment. Senzillament per no tenir que pelat res i poder-nos menjar tot junt.

Ingredients:

1 sèpia
Picada d’ametlles
All i julivert
1 fulla de llorer
Gambes

Per a les mandonguilles:

Carn picada de vedella
Carn picada de porc
All i julivert
Farina
Molla de pa sec
Sal marina i pebre
Oli d’oliva de primera premsada en fred

Per al sofregits:

Tomàquet
Brou d’ossos i vegetals
2 cebes grans
Pebre vermell
Brou de peix blanc
Oli

Preparació:

Estovem la molla de pa una estona amb aigua.

Barrejar les carns amb la molla de pa, l’all i el julivert ben trinxats, la sal i el pebre. Pastar-ho.

Fer les mandonguilles, passar-les per farina i fregir-les en l’oli calent.

En una cassola fem un sofregit amb una mica d’oli, la ceba, el tomàquet i el pebre vermell.

Quan està a punt hi afegim un brou d’ossos i vegetals que hem preparat a banda. Coure i deixar reduir una mica.

Es treu del foc i és passa per un xinès. La salsa resultant la tornem a posar a la cassola, en aquest moment hi posarem les mandonguilles. Deixarem coure a foc lent.

Netejarem la sèpia i la trossejarem. Bullir-la una estona, sense sal, després d’haver-la posada al foc en aigua freda. Reservar.

En una altra cassola farem un sofregit com l’anterior. A part cal tenir preparat un brou de peix blanc, que l’afegirem al sofregit, deixarem coure fins que quedi ben lligat i passarem pel xinès, tornant a posar la salsa resultant a la cassola, junt amb la sèpia. Continuar al foc, i a mitja cocció, hi afegirem la picada d’ametlles i avellanes, all i julivert, una fulla de llorer i les gambes fregides apart.

Es deixa coure uns minuts tot junt, es rectifica de sal, i ja es a punt de servir

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...