Aquesta recepta ens la van
donar en un curs de cuina que fa forces anys vaig fer durant aquests anys l’he
anat fent però reservada per menús més festius ja que necessitem més temps per
fer-la i també la poden tenir feta amb anticipació i és millor tenir-la feta per
endavant.
Quan fem les mandonguilles
hi posem la mateixa quantitat de vedella que de porc però també hi podem posar
carn picada de pollastre o no posar la que no ens agrada o no ens va bé per a
la salut.
En aquesta ocasió vaig pelar
les gambes i les vaig passar un moment per la paella amb una mica d’oli i
pràcticament les vaig incorporar l’últim moment. Senzillament per no tenir que
pelat res i poder-nos menjar tot junt.
Ingredients:
1 sèpia
Picada d’ametlles
All i julivert
1 fulla de llorer
Gambes
Per a les mandonguilles:
Carn picada de vedella
Carn picada de porc
All i julivert
Farina
Molla de pa sec
Sal marina i pebre
Oli d’oliva de primera
premsada en fred
Per al sofregits:
Tomàquet
Brou d’ossos i vegetals
2 cebes grans
Pebre vermell
Brou de peix blanc
Oli
Preparació:
Estovem la molla de pa una
estona amb aigua.
Barrejar les carns amb la
molla de pa, l’all i el julivert ben trinxats, la sal i el pebre. Pastar-ho.
Fer les mandonguilles, passar-les
per farina i fregir-les en l’oli calent.
En una cassola fem un
sofregit amb una mica d’oli, la ceba, el tomàquet i el pebre vermell.
Quan està
a punt hi afegim un brou d’ossos i vegetals que hem preparat a banda. Coure i
deixar reduir una mica.
Es treu del foc i és passa
per un xinès. La salsa resultant la tornem a posar a la cassola, en aquest
moment hi posarem les mandonguilles. Deixarem coure a foc lent.
Netejarem la sèpia i la
trossejarem. Bullir-la una estona, sense sal, després d’haver-la posada al foc
en aigua freda. Reservar.
En una altra cassola farem
un sofregit com l’anterior. A part cal tenir preparat un brou de peix blanc,
que l’afegirem al sofregit, deixarem coure fins que quedi ben lligat i passarem
pel xinès, tornant a posar la salsa resultant a la cassola, junt amb la sèpia.
Continuar al foc, i a mitja cocció, hi afegirem la picada d’ametlles i
avellanes, all i julivert, una fulla de llorer i les gambes fregides apart.
Es deixa coure uns minuts
tot junt, es rectifica de sal, i ja es a punt de servir
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada