divendres, 7 de març del 2014

CREP DE FAJOL O BLAT SARRAÍ AMB ESPINACS A LA CATALANA




El fajol o blat sarraí, el coneixem poc, no es tracta d’un autèntic cereal, però se’n fa el mateix ús, és originari de l’Àsia central.

Tradicionalment es feia servir de pinso per als animals i també en algunes regions per fer pa. A partir dels anys 80 el conreu per a consum humà va ressorgir per tal de dur a terme una nutrició equilibrada i natural.

És important que el coneguem i és important també incorporar-lo a la nostra dieta. Reforça els budells i conté rutina, un bioflavonoide essencial per al bon estat del sistema circulatori.
Té un gust fort i lleugerament dolç, és ideal pel fred, perquè escalfa molt l’organisme i per aquest motiu és millor consumir-lo a la tardor i a l’hivern.

També el poden prendre els celíacs ja que no conté gluten i seria bo que l’incorporessin a la seva dieta.

Tenia ganes d’utilitzar-lo per veure si ens agradava i al fer aquesta recepta al programa Cuines de TV3 em vaig decidir a provar-lo.

Ingredients: ( Per 4 persones) 

120 g de fajol en gra
100 g de panses
100 g de pinyons
6 grans d’all
800 g d’espinacs
4 c/s de salsa 

Preparació:

Per començar posem el fajol en un bol en aigua abundant durant com a mínim unes 3 hores.

Mentrestant piquem els alls, escalfem un rajolí d’oli en una paella, on afegim els alls picats, els pinyons i les panses i ho salpem a foc mitjà durant un minut. Seguidament hi posaré els espinacs i un polsim de sal fins que els espinacs estiguin cuits.

A continuació escorrem el fajol i el posem en un recipient juntament amb la salsa de soja i dues cullerades del saltat d’espinacs. Després cobrim el fajol amb aigua i ho triturem tot amb la batedora.

Tot seguit, untem amb una mica d’oli una paella o crepera i ho deixem escalfar, quan estigui calenta i tirem un cullerot de massa de fajol i amb l’ajuda d’una cullera, l’estenem a la paella fen la forma rodona i ho deixem coure uns 30 segons, finalment passem una espàtula fina per sota i si veiem que es desenganxa la girem o ens ajudem d’un plat com si fos una truita i fem el mateix amb l’altra cara.

Així fem les següents creps depenent les nostres gustos les podem fer més fines o més gruixudes.

I ja per acabar emplatem la crep, posant el saltat d’espinacs al damunt, l’enrotllem i la tallem per la meitat



1 comentari:

  1. Ostres! questa recepta vaig veure-la al programa de Cuines de TV3 fa unes setmanes, http://www.tv3.cat/cuines/recepta/crep-de-fajol-amb-espinacs-a-la-catalana/8664

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...