dimecres, 18 de maig del 2011

SEITAN AMB CREMA D'ESPINACS I ROMESCO SUAU


Dins de la demostracions a l’aula de cuina de la Plaça de Cuba de Mataró del mes de maig a càrrec de la Pilar Ibern “Gavina” de cuina vegetariana  com sempre molt amena i sempre amb molta informació de productes naturals.

Ingredients: ( 4 persones)

400 g de seitan tallat a làmines
700 g d’espinacs frescos trossejats
250 g de xampinyons
250 ml de crema de llet de soja
1 manat d’alls tendres (tallats a trossets)
Pebre, nou moscada,sal marina o sal d’herbes

Salsa de romesco: (suau)
150 g ametlles Marcona salada
1 gra d’all
1 tomàquet cru
1 cullerada de pimentó fumat
1 cullerada de vinagre de Mòdena
Oli d’oliva

Preparació:

En una paella cobriu el fons lleugerament d’oli d’oliva i saltegeu-hi els alls tendres.
Quan els alls comencin a daurar-se, afegim els xampinyons, a continuació posem els espinacs, prèviament netejats i trossejats, condimentar amb una mica de sal i coure tapat.
Quan comencin a deixar anar el seu suc, destapar per tal que el reabsorbeixin, afegir el seitan laminat i cour-ho 2 minuts més.
Potenciem el sabor del plat hi afegim dues cullerades de salsa romesco.
Removem i finalment aboquem la crema de llet de soja amb una mica de pebre i una mica de nou moscada recent ratllada.

Salsa romesco:
En un got a la part de baix posar l’atmella, a continuació el gra d’all, el pimentó, el vinagre i a sobre el tomàquet, a continuació posem l’oli d’oliva suau, que arribi fins el  cul del tomàquet. Triturar amb el minipimer, a dalt i anar baixant de mica en mica i veurem com es va emulsionant.
Per evitar el retorn de l’all, el submergim 30 segons amb aigua bullint. 

Ja que tots els ingredients que fem servir son crus el seu sabor és més suau i molt ràpid de fer.Aquest romesco també estaria molt bo amb uns pèsols saltejats, ara que és temporada,  amb un rap al vapor, o amb uns espàrrecs a la planxa.......

També podríem fer aquest plat amb tofu en comptes de del seitan, però el sabor seria diferent. El tofu cal que el coguem sempre més o menys uns 15 o 20 minuts.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...