dimecres, 4 de maig de 2011

PASTA A LA CARBONARA




Recepta italiana, una salsa fàcil i ràpida, per acompanyar la pasta, normalment els espaguetis, també poden ser tallarines, espirals, macarrons....
De tota manera tothom la acaba fent a la seva manera amb crema de llet o no, tot i que originàriament no en portava, amb formatge parmesà o pecorino o posar-los tots dos o amb  ceba o no.

Ingredients:  ( 4 persones)
300 o 400 gr. de pasta
100 gr. de bacó
3 ou
4 cullerades de formatge parmesà ratllat
2 cullerades de formatge pecorino ratllat
1 ceba petita (opcional)
Sal marina, oli d’oliva , aigua i pebre

Preparació:

1r.- Bullim la pasta amb  força aigua i  quan arrenque el bull si posa la sal, sense oli,  i la pasta i controlant als minuts per deixar-la al “dente”.

2n.-  En una paella posem l’oli i el bacó tallat a trossets petits, quan comença a estar cuit seria quan posaríem la ceba tallada molt petita i es deixaria coure ben cuita.
En el cas de no posar la ceba el bacó s’ha de deixar ben cruixent.

3r.-En un vol es batem els ous amb una mica de sal, de pebre i afegim els formatges i ho anem batem tot.

4t.- Quan la pasta ja esta bullida i al “dente”, l’escorrem i si volem li posem una mica de mantega.
5è.- En la mateixa olla que hem bullit la pasta, la posem ben escorreguda i a foc molt baix la barregem amb els ous i els formatges i el  bacó ( i la ceba si n’haguessin posat), es remena bé, perquè quedi tot ben barrejat i s’impregni la pasta.
Si notem que queda una mica sec hi podríem posar una mica de l’aigua de la cocció de la pasta.
Una segona opció seria no barreja els formatges amb els ous i posar-los posteriorment.

Aquest plat s’ha de menjar calent.  Per decorar al final hi podem posar una mica de julivert picat, alfàbrega o orenga.

Tal com he dit anteriorment originàriament aquesta salsa no portava la crema de llet i actualment hi ha força gent que la posa, la quantitat adequada seria d’uns 100 cc.

Per les persones intolerants a la lactosa o proteïna de la llet  podríem fer servir la de civada o de soja.

Algunes vegades si no disposo de bacó ho he substituït per 75 gr. de pernil dolç

Cap comentari:

Publica un comentari

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...