dissabte, 7 de maig del 2011

BOMBÓ DE FOIE AMB GRANET D'AMETLLA I REDUCCIÓ DE PERO XIMENEZ


Aquest passat dijous a l’aula de cuina de Plaça de Cuba de Mataró  a càrrec de l’Elisabeth Cuevas va fer una demostració de cuina amb foie, per aprendre receptes senzilles i sorprenents amb foie. Un d’ells va ser aquest bombó de foie amb granet d’ametlla i reducció de Pero Ximenez, el qual podria ser un bon aperitiu per les festes nadalenques o altres dates festives i també un arròs cremós de foie i poma.

Ingredients: 

150 g de foie cru
50 g de nata
100 g de nata muntada
1 fulla i mitja de gelatina
Sal marina
Sucre
Pebre negre
Granet d’ametlla
Per a la reducció:
300 cc de vi Pero Ximenez
100 g de sucre
20 g de mantega

Preparació:

1r. Bullir la nata, retirar-la del foc i refredar-la a menys de 70º

2n.- remullar en aigua freda les fulles de gelatina durant uns 5 minuts. Després escorre-les i afegir-les a la nata calenta. Barrejar fins que es dissolgui i afegir el foie a trossets, triturar-ho i colar-ho.

3r.- Muntar la resta de la nata ( els 100 g de nata muntada) i afegir-la a la barreja anterior, amb l’ajuda d’una espàtula.

4t.- Farcir uns motlles petits, tipus bombons i deixar-los refredar bé.

5è.- Més tard, arrebossar-los amb granet de fruit sec.

Preparar la reducció de Pero Ximenez:

1r.- Reduir a foc mitjà el pero ximenez i el sucre. Quan s’arribi a la textura desitjada, retirar-ho del foc i suavitzar-ho amb la mantega.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...