dilluns, 2 de maig del 2011

AMANIDA DE PRIMAVERA AMB SALSA DE MADUIXES I MENTA


 A les demostracions que s’estan duent a terme a l’espai de cuina de la Plaça de Cuba de Mataró i les corresponents al mes d’abril es va fer aquesta amanida de primavera la M. Pilar Ibern “Gavina”, cuina vegetariana, com sempre molt amenes les seves explicacions mentre ens va preparant el plat.

Ingredients:  (4 persones)
1 enciam de fulla de roure
1 enciam vermell
1 pastanaga ratllada
1 poma golden o fuji cruixent
Maduixes
Llimona ( per a submergir la poma)
Germinats (alfals dolç, fonoll...)
Dàtils (opcional)

Per a la salsa:
2 iogurts de soja o llet de cabra
6 fulles de menta fresca
2 cullerades d’oli d’oliva verge
Sal d’herbes
1 cullerada de tahina (pasta de sèsam)

Preparació:

1r.- Preparar la salsa i deixar-la reposar mitja hora per tal de perfumar el iogurt amb la menta.
Per preparar la salsa s’ha de barrejar els iogurts amb l’oli, la sal, la tahina, les maduixes tallades a daus molt petits i, finalment, les fulles de menta esmicolades. I deixem la salsa reposar.

2n.- Netegem l’enciam. Trossegeu-lo i, amb l’ajuda d’una centrifugadora de verdures, per eliminar tota l’aigua perquè l’enciam reabsorbeixi bé l’aroma de la salsa.

3r.- A continuació, ratlleu la pastanaga, talleu la poma a làmines fines i submergir-les ràpidament en el suc de la llimona perquè no s’oxidin.

4t.- Aboquem la mescla d’enciams i al centre fem un niu amb la pastanaga i envoltem-la amb les làmines de poma.

5è.- Distribuïm els germinats en muntanyetes i tot seguit aboquem la salsa reservada al centre.

Hi podem decorar amb alguna làmina de maduixa sobre la salsa.
L’he preparat a casa però m’han faltat el germinats.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...