diumenge, 17 de gener del 2016

CREMA DE CALÈNDULA CASOLANA



Avui no poso una recepta de cuina, sinó com podem fer una crema casolana que és molt fàcil de fer i si utilitzem productes ecològics com ha estat el meu cas molt millor.

És una crema que va bé com a cicatritzant, regeneradora i hidratant de la pell. També la podríem utilitzar per fer uns massatges.

Les proporcions:

750 cc d’oli d’oliva
100 g flors de calèndula
40 g de cera d’abella

Agafarem un pot de vidre posarem les flors de calèndula i les cobrirem d’oli d’oliva. Aquest recipient el deixem a macerar durant 40 dies a sol i serena, ha d’estar a l'aire lliure, ubicat cap al sud per a què els canvis de temperatura entre el dia i la nit estimulin l’extracció dels principis actius i aquests es quedin impregnats en l’oli. De tant en tant és mou una mica, no cal que sigui diari.

Passats els 40 dies filtrarem la maceració, amb un colador molt fi.

Posarem a desfer al bany maria, l’oli de la maceració junt amb la cera d’abelles, la qual prèviament rallarem a trossets ben petits perquè aquesta es desfaci millor i ho anirem remenant fins que la barreja es torni liquida. Tot això sempre damunt del foc.

Quan tinguem la barreja en estat líquid, ja tenim la crema feta. En aquest moment si volguéssim hi podríem afegir olis essencials com lavanda, farigola, romaní o arbre del te. Ara ja la posaríem en recipients i la deixaríem refredar. Un cop la crema estigui freda ja podem tancar els recipients i els posem en un lloc preservat de la llum i del calor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...