diumenge, 27 de desembre del 2015

CREMA DE CARBASSA, PASTANAGA I COCO AMB THERMOMIX O SENSE




Aquesta crema va formar part del nostre menú de la Nit de Nadal, és una crema sana a més de bona.

La llet de coco, esta feta a base de la polpa del coco ratllada i aigua. Té propietats depuratives, ja que és diürètica i a més té molta fibra i es rica en calç i fosfor. 

En aquesta ocasió la van acompanyar unes flors unes llavors de carbassa i uns grans de magrana, també podríem substituir les flors per coco ratllat, o un llagostins fets al vapor o bullits i pelats.

Ingredients: ( 4 persones)

300 g de carabassa
2 pastanagues
1 ceba
1 gra d’all
1 porro
1 cc de gingebre fres ratllat
750 ml de llet de coco
500 ml d’aigua
50 g d’oli d’oliva verge i sal marina

Preparació amb la thermomix:

Netegem i pelem la ceba en quatre parts i el gra d’all i ho posem al vas de la thermomix durant 6 segons a velocitat 4.

Afegim l’oli i programem 5 minuts a temp 100º i vel 2.

Netegem la carabassa i la fem a trossos a l’igual que la pastanaga i el gingebre i ho afegim al vas i ho triturem un 6 seg a vel. 5.

Incorporem l’aigua i la llet de coco i programem 20 m a temp 100º i velocitat 2.

Passat aquest temps ho triturem a màxima velocitat uns 30 seg, obrim i si no ens agrada la textura ho continuem triturant i ho rectifiquem de sal.

Preparació sense thermomix:
Primer daurem l’all laminat i afegim el gingebre ratllat juntament amb la ceba picada, quan estigui incorporem el porro i també deixem sofregir uns instant, a continuació hi posem la pastanaga i la carabassa trossejada i ho deixem ofegar uns minuts i després hi posem l’aigua i la llet de coco i ho deixem bullir uns 2o minuts i ho triturem amb l’ajuda d’una batedora.

Si volguéssim la llet de coco la podríem afegir al final i potser tindríem el gust del coco més intens.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...