La recepta d’aquest torro de
xocolata sense sucres afegits ens l’han ensenyat en un taller de cuina per
intentar fer aquestes festes de Nadal uns menjars més saludables i intentant
menjar el menys sucre possible, que com bé s’està comprovant és ben perjudicial
a la nostra salut.
És una recepta fàcil que la
podem fer com a forma de presentació com un torro o com uns bombons que és la
manera que ho hem preparat. Si ho fem com bombons hem de procurar que a cada un
dels espais del motllo hi posem un fruit sec.
En aquesta ocasió hem
utilitzat l’oli d’oliva verge però també ens han dit que amb l’oli de coco
també ens quedaria bé.
Fer unes bosses com a la
foto i ho posem a la taula d’aquestes festes al costat de cada comensal.
Ingredients: ( 1 barra de torro)
300 gr de xocolata sense
sucres afegits, com a mínim a partir d’uns 62 % de cacau.
125 gr d’oli d’oliva verge
extra
100 gr d’avellanes o els fruits
secs que més ens agradin
Preparació:
Posem la xocolata trossejada
en un cassó al bany maria a foc suau, o 2 minuts al microones, deixem que es
fongui. De tota manera si ho fem al microones no posem els 2 minuts tots de cop
sinó menys temps treure i remenar, perquè no ens passem de temps. Apartem del
foc, fins que es temperi i afegim l’oli d’oliva verge extra, barregem bé amb
les varetes i afegim les avellanes o altres fruits secs. Ho posem en un motlle
per barra i ho sacsegem una mica per treure l’aire o els motlles individuals,
tapem amb paper film i ho fiquem a la nevera fins al dia següent.
Per presentar-ho d’una
manera especial aquests dies o a cada bombo o tallem la barra de torro a
bastonets i al damunt hi posem una mica de melmelada al gust, de tota manera amb
la de maduixa queda molt pocs, a poder hauríem d’utilitzar una melmelada sense
sucre, que la poden fer o la podem comprar amb estèvia i al damunt una mica de
flor de sal.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada