dimecres, 2 de desembre del 2015

TORRO DE NADAL DE XOCOLATA SENSE SUCRES AFEGITS




La recepta d’aquest torro de xocolata sense sucres afegits ens l’han ensenyat en un taller de cuina per intentar fer aquestes festes de Nadal uns menjars més saludables i intentant menjar el menys sucre possible, que com bé s’està comprovant és ben perjudicial a la nostra salut.

És una recepta fàcil que la podem fer com a forma de presentació com un torro o com uns bombons que és la manera que ho hem preparat. Si ho fem com bombons hem de procurar que a cada un dels espais del motllo hi posem un fruit sec.

En aquesta ocasió hem utilitzat l’oli d’oliva verge però també ens han dit que amb l’oli de coco també ens quedaria bé.

Fer unes bosses com a la foto i ho posem a la taula d’aquestes festes al costat de cada comensal.

Ingredients: ( 1 barra de torro)

300 gr de xocolata sense sucres afegits, com a mínim a partir d’uns 62 % de cacau.
125 gr d’oli d’oliva verge extra
100 gr d’avellanes o els fruits secs que més ens agradin

Preparació:

Posem la xocolata trossejada en un cassó al bany maria a foc suau, o 2 minuts al microones, deixem que es fongui. De tota manera si ho fem al microones no posem els 2 minuts tots de cop sinó menys temps treure i remenar, perquè no ens passem de temps. Apartem del foc, fins que es temperi i afegim l’oli d’oliva verge extra, barregem bé amb les varetes i afegim les avellanes o altres fruits secs. Ho posem en un motlle per barra i ho sacsegem una mica per treure l’aire o els motlles individuals, tapem amb paper film i ho fiquem a la nevera fins al dia següent.

Per presentar-ho d’una manera especial aquests dies o a cada bombo o tallem la barra de torro a bastonets i al damunt hi posem una mica de melmelada al gust, de tota manera amb la de maduixa queda molt pocs, a poder hauríem d’utilitzar una melmelada sense sucre, que la poden fer o la podem comprar amb estèvia i al damunt una mica de flor de sal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...