Una amanida molt fàcil i
rapida de fer, en aquesta ocasió uns tomàquets, pastanaga i uns raves, també hi
podríem afegir varietat de fulles d’enciam, ruca, créixens, també hi podríem
posar unes llavors de pipes de gira-sol, lleugerament torrades, també unes
tapares en oli d’oliva.
També la podríem fer amb
alvocat, els tomàquets xerri, la pastanaga i unes olives negres i uns daus de
formatge fresc de cabra.
Altres ingredients podrien
ser la poma, unes prunes seques sense os i formatge fresc de cabra.
Abans de coure la quinoa
s’ha de rentar-la molt bé per eliminar la saponina, la posarem en un colador de
malla fina i la rentarem sota l’aixeta, mentre es va remenant i fregant amb la
ma.
Per saber si la quinoa ja
està feta és quan creix i s’obre de manera que deixa anar l’anell.
Ingredients:
1 vas de quinoa reial
2 vasos d’aigua, sempre el
doble d’aigua
2 pastanagues pelades i
ruixades amb unes gotes de suc de llimona
8 raves a làmines
10 tomàquets xerri a
rotllanes fines
1 cullereta de vinagre
d’umeboshi
1 llimona, pel suc i la seva
pell
Per amanir:
1 cullerada de salsa de soja
3 cullerades ( 45 ml) d’oli
d’oliva o de sèsam premsat en fred
També hi podríem afegir unes
herbes aromàtiques (julivert, cibulet.....)
Preparació:
Rentem bé la quinoa amb el
colador de malla sota l’aixeta.
En una cassola hi posem
l’aigua, la tapem i quan comenci a bullir li afegim una mica de sal i la
quinoa, sempre hem de posar el doble d’aigua que de quinoa, i deixem bullir
lentament uns 20 minuts.
Escorrem la quinoa i la
remenem amb una forquilla i li afegim la ratlladura de llimona, la posem en una
safata i la deixem refredar abans de barrejar-la amb la resta d’ingredients.
Els raves els tallem a
làmines i hi posem unes gotes de vinagre d’umeboshi i ho deixem macerar uns
minuts.
Barregem tots els
ingredients i ho amanim.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada