divendres, 22 de gener de 2016

AMANIDA DE QUINOA




Una amanida molt fàcil i rapida de fer, en aquesta ocasió uns tomàquets, pastanaga i uns raves, també hi podríem afegir varietat de fulles d’enciam, ruca, créixens, també hi podríem posar unes llavors de pipes de gira-sol, lleugerament torrades, també unes tapares en oli d’oliva.

També la podríem fer amb alvocat, els tomàquets xerri, la pastanaga i unes olives negres i uns daus de formatge fresc de cabra.

Altres ingredients podrien ser la poma, unes prunes seques sense os i formatge fresc de cabra.

Abans de coure la quinoa s’ha de rentar-la molt bé per eliminar la saponina, la posarem en un colador de malla fina i la rentarem sota l’aixeta, mentre es va remenant i fregant amb la ma.

Per saber si la quinoa ja està feta és quan creix i s’obre de manera que deixa anar l’anell.

Ingredients:

1 vas de quinoa reial
2 vasos d’aigua, sempre el doble d’aigua
2 pastanagues pelades i ruixades amb unes gotes de suc de llimona
8 raves a làmines
10 tomàquets xerri a rotllanes fines
1 cullereta de vinagre d’umeboshi
1 llimona, pel suc i la seva pell

Per amanir:

1 cullerada de salsa de soja
3 cullerades ( 45 ml) d’oli d’oliva o de sèsam premsat en fred 
També hi podríem afegir unes herbes aromàtiques (julivert, cibulet.....)

Preparació:

Rentem bé la quinoa amb el colador de malla sota l’aixeta.

En una cassola hi posem l’aigua, la tapem i quan comenci a bullir li afegim una mica de sal i la quinoa, sempre hem de posar el doble d’aigua que de quinoa, i deixem bullir lentament uns 20 minuts.

Escorrem la quinoa i la remenem amb una forquilla i li afegim la ratlladura de llimona, la posem en una safata i la deixem refredar abans de barrejar-la amb la resta d’ingredients.

Els raves els tallem a làmines i hi posem unes gotes de vinagre d’umeboshi i ho deixem macerar uns minuts.

Barregem tots els ingredients i ho amanim.

Cap comentari:

Publica un comentari

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...