És una bona crema pel dies
freds de l’hivern, és fàcil, bona i té la avantatge que els xampinyons els
podem trobar tot l’any.
Els xampinyons són els
bolets més consumits al món i són molt versàtils a la cuina, tenen poques
calories, són rics en minerals i vitamines i afavoreixen la depuració de
l’organisme. De tota manera com en el meu cas millor si són ecològics.
El que no és aconsellable és
que ens els mengem crus, tipus carpacció, ja que segons sembla és una bona manera
de desenvolupar al·lèrgies e intoleràncies.
Ingredients:
250 g de xampinyons, una
safata
1 tros de pa sec
1 ceba
2 o 3 alls
1 litre de brou de verdures
o sua d’au
Sal marina, oli d’oliva
premsat en fre i pebre negre mòlt
Preparació:
El primer que farem serà
tallar la ceba en juliana i els gra d’alls laminats. En una olla posarem un
raig d’oli i a continuació hi afegim la ceba i l’all i ho sofregirem a foc suau
uns 5 minuts, després incorporarem els xampinyons nets i laminats i ho sofregim
uns 7 o 8 minuts.
Seguidament incorporarem el
pa i ho sofregim uns 5 minuts més i a continuació i incorporem el brou que pot
ser vegetal o d’au sua i hi afegim la sal i el pebre negre mòlt i ho deixarem
coure uns 5 minuts més.
A continuació ho triturarem
amb la batedora i ja la podrem servir amb un rajolí d’oli d’oliva verge.
AMB LA THERMOMIX:
Posem la ceba i l’all al vas
de la thermomix i ho triturem 6 seg. A vel. 5. Hi amb l’ajuda de l’espàtula
baixem les restes de la paret del vas.
Posem l’oli uns 50 g. i
programem uns 5 m. a 100º i vel. 2.
Afegim els xampinyons i
triturem uns 4 se. A vel 5 i després programem 5 m. a 100º i vel 2 a
continuació i posem el pa i programem uns parell de minuts més a la mateixa
temperatura i velocitat.
Després afegim el brou i
salpebrem i programem 15 min. A temp. 100º i vel. 1 i un cop acabat ho triturem
fins que ens quedi una crema ben fina.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada