diumenge, 24 de gener de 2016

CREMA DE XAMPINYONS AMB THERMOMIX I SENSE



És una bona crema pel dies freds de l’hivern, és fàcil, bona i té la avantatge que els xampinyons els podem trobar tot l’any.

Els xampinyons són els bolets més consumits al món i són molt versàtils a la cuina, tenen poques calories, són rics en minerals i vitamines i afavoreixen la depuració de l’organisme. De tota manera com en el meu cas millor si són ecològics.

El que no és aconsellable és que ens els mengem crus, tipus carpacció, ja que segons sembla és una bona manera de desenvolupar al·lèrgies e intoleràncies.

Ingredients:

250 g de xampinyons, una safata
1 tros de pa sec
1 ceba
2 o 3 alls
1 litre de brou de verdures o sua d’au
Sal marina, oli d’oliva premsat en fre i pebre negre mòlt

Preparació:

El primer que farem serà tallar la ceba en juliana i els gra d’alls laminats. En una olla posarem un raig d’oli i a continuació hi afegim la ceba i l’all i ho sofregirem a foc suau uns 5 minuts, després incorporarem els xampinyons nets i laminats i ho sofregim uns 7 o 8 minuts. 

Seguidament incorporarem el pa i ho sofregim uns 5 minuts més i a continuació i incorporem el brou que pot ser vegetal o d’au sua i hi afegim la sal i el pebre negre mòlt i ho deixarem coure uns 5 minuts més.

A continuació ho triturarem amb la batedora i ja la podrem servir amb un rajolí d’oli d’oliva verge.


AMB LA THERMOMIX:

Posem la ceba i l’all al vas de la thermomix i ho triturem 6 seg. A vel. 5. Hi amb l’ajuda de l’espàtula baixem les restes de la paret del vas.

Posem l’oli uns 50 g. i programem uns 5 m. a 100º i vel. 2. 

Afegim els xampinyons i triturem uns 4 se. A vel 5 i després programem 5 m. a 100º i vel 2 a continuació i posem el pa i programem uns parell de minuts més a la mateixa temperatura i velocitat.

Després afegim el brou i salpebrem i programem 15 min. A temp. 100º i vel. 1 i un cop acabat ho triturem fins que ens quedi una crema ben fina.

Cap comentari:

Publica un comentari

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...