dissabte, 13 d’agost del 2011

CREMA FREDA DE TOMÀQUET I ALFÀBREGA


Aquesta recepta a l’estiu la vaig diverses vegades, és època de tomàquets, fresqueta i molt fàcil de fer. És del llibre de vacances de la Thermomix i està feta en un moment i a continuació a la nevera.

Ingredients:  ( 4 persones)

1kg de tomàquets madurs molt vermells
1 gra d’all
6 glaçons de gel
100 o 150 gr d’oli d’oliva verge (a poder ser de primera premsada en fred)
Sal marina i pebre al gust
4 fulles d’alfàbrega fresca i alguna més per adornar
Vinagre al gust o suc de llimona

Preparació:

1r. Poso un pot amb aigua i posar el gra d’all i el deixi bullir durant 10 seg. el trec i el refresco amb aigua freda, per evitar el retorn de l’all.

2.- Posem tots els ingredients en el vas de la thermomix a excepció de l’oli i les fulles d’alfàbrega que utilitzarem per decorar. El motiu de no posar l’oli és perquè al triturar-lo junt amb la resta d¡ingredients la crema queda d’un color carbassa. El millor és afegir-lo després de triturar-ho i remenar amb l’espàtula. 

3r. Programem 1 minut a velocitat 5 i a continuació 2 minuts en velocitat màxima( ha de quedar molt fi.

4t. Aquest és el moment d’afegir l’oli i si volem ho colem tot i si volguéssim fins i tot i podríem afegir més aigua.

S’ha de servir molt freda i adornada amb les fulles d’alfàbrega picades .
Si no tenim la thermomix també ho podem fer amb el turmix.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...