És un plat ideal per a l’estiu, quan fa calor, un plat fred, quan canvien els plats més contundents de l’hivern pels més refrescants de l’estiu.
Ingredients: ( 4 persones)
200 gr. d’arròs llarg
Enciam (barreja d'enciams)
1 llauna de tonyina sencera
1 tomàquet d’amanir gros (tallat o trossets)
Olives negres o verdes
També podríem posar ceba (opcional)
Vinagreta:
oli d’oliva, vinagre, sal marina, 3 cogombrets , 3 cebetes i 2 alls en vinagre, també podríem posar alguna tàpera.
Preparació:
1r.- Bullir l’arròs, passar per aigua i escorre’l bé.
2.- Escorre la tonyina i esmicolar-la lleugerament.
3r.- Les fulles d’enciam les tallem fines tipus juliana
4t.- El tomàquet també el tallem més aviat petit.
5è.- Fem una vinagreta amb l’oli , el vinagre més aviat poc i les cebetes, els cogombres i els alls tallats petits. Si tenim thermomix anem tirant pel forat de la tapa a velocitat 4 els cogombres, els alls i les cebetes, també 3 o 4 olives ( la resta les posem senceres). Aturem afegim l’oli i una mica de vinagre i uns segons a vel. 2.
En una safata o recipient adequat barregem tots els ingredients i els amanirem amb la vinagreta.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada