diumenge, 19 de gener del 2025

MINI PASTIS DE FORMATGE I DE SALMÓ

 


Si estàs buscant una recepta vistosa i deliciosa per sorprendre els teus convidats, aquests mini pastissets de formatge i de salmó són una aposta segura. Són fàcils de preparar, ideals per a aperitius i perfectes per a celebracions especials, com les festes de Nadal o reunions familiars.

Fets a la thermomix per facilitar la seva manera de fer-lo.

Per a la base:

50 g de galetes salades, poden ser tipus crackers

80 g de mantega a temperatura ambient, en el meu cas he utilitzat ghee

Per al farcit:

250 g de ricotta

160 g de formatge crema

150 g de salmó fumat

1 culleradeta de cafè de pebre rosa, picat

2 cullerades de cibulet fresc, picat

1 culleradeta de cafè d'anet sec

1 cullerada d’oli d’oliva verge extra

Sal i pebre negre al gust

 Per decorar rollet de salmó i cibulet

 Preparar la base

Tritura les galetes salades fins a obtenir una textura fina (pots fer-ho amb un robot de cuina, un morter o la Thermomix a velocitat 7 durant 10 segons).

Afegeix la mantega fosa i barreja fins que quedi ben integrat.

Reparteix la barreja a la base de motlles individuals (motlles de silicona o aros metàl·lics) i pressiona bé amb el dors d’una cullera perquè quedi compacta.

Reserva la base a la nevera perquè solidifiqui (uns 30 minuts).       

Si fas servir motlles de magdalena folra’ls amb paper de forn per facilitar el desemmotllat.

Preparar el farciment:

En un bol gran (o a la Thermomix), barreja la ricotta i el formatge crema fins a obtenir una textura homogènia (Thermomix: velocitat 4 durant 10 segons).

Afegeix el cibulet picat, el pebre rosa, l’anet, l’oli d’oliva i el salmó tallat a tires petites. Remena fins que quedi ben integrat (Thermomix: gir invers, velocitat 3 durant 15 segons).

Rectifica de sal i pebre al gust.

 Muntatge:

Omple els motlles amb el farcit fins a la vora. Premsa lleugerament amb una cullera per compactar-ho i alisa la superfície amb una espàtula.

Decora amb un rotllet de salmó, cibulet.

Cobreix els motlles amb film transparent i reserva a la nevera durant almenys 2 hores (si és possible, d’un dia per l’altre).

Desemmotlla amb cura just abans de servir. Si cal, passa un ganivet prim pels costats per facilitar el procés.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...