Si estàs buscant una recepta vistosa i deliciosa per
sorprendre els teus convidats, aquests mini pastissets de formatge i de salmó són
una aposta segura. Són fàcils de preparar, ideals per a aperitius i perfectes
per a celebracions especials, com les festes de Nadal o reunions familiars.
Fets a la
thermomix per facilitar la seva manera de fer-lo.
Per a la base:
50 g de
galetes salades, poden ser tipus crackers
80 g de
mantega a temperatura ambient, en el meu cas he utilitzat ghee
Per al farcit:
250 g de ricotta
160 g de formatge crema
150 g de salmó fumat
1 culleradeta de cafè de pebre rosa, picat
2 cullerades de cibulet fresc, picat
1 culleradeta de cafè d'anet sec
1 cullerada d’oli d’oliva verge extra
Sal i pebre negre al gust
Tritura les galetes salades fins a obtenir una
textura fina (pots fer-ho amb un robot de cuina, un morter o la Thermomix a
velocitat 7 durant 10 segons).
Afegeix la mantega fosa i barreja fins que quedi
ben integrat.
Reparteix la barreja a la base de motlles
individuals (motlles de silicona o aros metàl·lics) i pressiona bé amb el dors
d’una cullera perquè quedi compacta.
Reserva la
base a la nevera perquè solidifiqui (uns 30 minuts).
Si fas servir motlles de magdalena folra’ls amb
paper de forn per facilitar el desemmotllat.
Preparar el farciment:
En un bol gran (o a la Thermomix), barreja la ricotta i el formatge crema
fins a obtenir una textura homogènia (Thermomix: velocitat 4 durant 10 segons).
Afegeix el cibulet picat, el pebre rosa, l’anet, l’oli d’oliva i el salmó tallat a tires petites. Remena fins que quedi ben integrat (Thermomix: gir invers, velocitat 3 durant 15 segons).
Rectifica de sal i pebre al gust.
Omple els motlles amb el farcit fins a la vora. Premsa lleugerament amb una cullera per compactar-ho i alisa la superfície amb una espàtula.
Decora amb un rotllet de salmó, cibulet.
Cobreix els motlles amb film transparent i reserva a la nevera durant almenys 2 hores (si és possible, d’un dia per l’altre).
Desemmotlla amb cura just abans de servir. Si
cal, passa un ganivet prim pels costats per facilitar el procés.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada