Aquest mil full va ser la meva elecció per a la
Nit de Nadal, està inspirat en una recepta del cuiner Martín Berasategui, he
adaptat el plat, en lloc de la crema de ceba, he optat per un cremós de poma.
Per fer el plat més lleuger i equilibrat, s’utilitza
la poma Granny Smith, que aporta un punt àcid ideal per contrastar amb la
dolçor del cremós de poma i la cremositat del foie.
Ingredients
Per a 4 persones:
- 4 pomes Granny Smith (el seu
punt àcid equilibra els sabors del plat)
- Foie micuit
(aproximadament 200 g)
- Salmó fumat (uns 150
g)
- Cremós de poma:
- 2 pomes Golden
- 40 gr de mantega
- 1 cullerada de sucre morè o
mel
- Sucre integral per
caramel·litzar
Preparació
1. Preparar el
cremós de poma:
- Pela les dues pomes Golden, retira el cor i talla-les a grills.
- Coeu la poma o pomes al forn, amb sucre morè o
mel i brandi, a 180º uns 10 o 12 minuts. També ho podríem fer al microones.
- Triturar-les amb mantega freda amb la poma
calenta. Ho podem fer amb la Thermomix, per obtenir una crema fina i
reservar.
2. Preparar
les làmines de poma:
- Pela les pomes Granny Smith i talla-les a rodanxes molt fines amb una
mandolina o un ganivet ben esmolat.
3. Muntar el
mil full:
- Col·loca una capa de poma Granny Smith com a base.
- Afegeix una capa de cremós de poma i, a sobre, una fina làmina de foie
micuit.
- Cobreix amb una altra capa de poma i posa-hi salmó fumat.
- Continua alternant capes seguint l’ordre: poma, foie, poma.
. Deixar
reposar a la nevera:
- Col·loca el mil full en un plat o safata i posa-hi un pes al damunt
(per exemple, una altra safata lleugerament pressionada).
- Deixa’l reposar a la nevera durant almenys 2 hores perquè les capes
s’integrin bé.
5. Acabar el
plat i servir:
- Just abans de servir, espolsa sucre integral sobre l’última capa de
poma.
- Crema el sucre amb un bufador de cuina fins que quedi daurat i
caramel·litzat.
És important deixar el mil fulls a la nevera amb un pes al damunt per
aconseguir una estructura més compacta i sabors més integrats.
Talla el mil fulls amb un ganivet ben esmolat per obtenir les porcions
netes, pots servir amb una mica de reducció de balsàmic.
Cremar al moment de servir, caramel·litza el sucre just abans de portar el
plat a taula per garantir la textura cruixent i un toc dolç.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada