dimecres, 8 de gener del 2025

TERRINA DE CONFIT D'ÀNEC

 


Avui una recepta deliciosa i elegant, inspirada en el programa Cuines de TV3, una terrina de confit d'ànec. És ideal per servir com a aperitiu o plat principal i té una combinació de sabors perfecta i textures delicioses. És una recepta fàcil de fer, i encara millor, és pot preparar amb antelació, ja que guanya en consistència.

Ingredients per a 4 persones:

2 confits d’ànec

100 g de foie

3 escalunyes

1 gra d’all

1 taronja

1 llimona

Cognac

Vi ranci

Orenga

Pebre negre

Sal

Torrades

Preparació:

Posem en una safata 2 confits d’ànec. Els enfornem a 10º durant 10 minuts.

Posem una cassola baixa o una paella amb una mica de greix d’ànec i el fonem.

Tallem molt fines les 3 escalunyes

Pelem un gra d’all i el laminem.

Afegim a la cassola on hem fos el greix d’ànec les escalunyes, l’all, una mica de farigola i una altra mica d’orenga. Ho enrossim.

Un cop enrossit ho desglacem amb un rajolí de cognac i un altre de vi ranci.

Traiem la pell dels confits i esfilagarsem les cuixes d’ànec i les afegim a la paella on tenim la resta d’ingredients.

Pelem una taronja i una llimona sense la part blanca i la tallem a trossets i les afegim a la paella amb una mica de sal i pebre. Jo no he posat tota la pell, només una part.

Ho deixem coure 10 minuts a foc baix i li donem 10 minuts més de repòs. Afegim a la paella el 100 g. de foie, a daus i ho integrem.

Posem paper de forn a la base d’una terrina i omplim la terrina amb el contingut de la paella,  la tanquem amb les vores del paper i la portem a la nevera, on la tindrem com a mínim 2 hores.

Tallem una porció del confit i el posem damunt d’una torradeta.

Ho podríem acompanyar amb una amanida de barreja enciam, canonges i rucula amb rodanxes fines de taronja o mandarina, nous i un toc de formatge de cabra amb una vinagreta de cítrics.

També l’acompanyaria bé un chutney de poma, figues o mango o fins i tot un cremós de moniato.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...