Avui una recepta deliciosa i elegant, inspirada
en el programa Cuines de TV3, una terrina de confit d'ànec. És ideal per servir
com a aperitiu o plat principal i té una combinació de sabors perfecta i
textures delicioses. És una recepta fàcil de fer, i encara millor, és pot
preparar amb antelació, ja que guanya en consistència.
Ingredients per a 4 persones:
2 confits d’ànec
100 g de foie
3 escalunyes
1 gra d’all
1 taronja
1 llimona
Cognac
Vi ranci
Orenga
Pebre negre
Sal
Torrades
Preparació:
Posem en una safata 2 confits d’ànec. Els
enfornem a 10º durant 10 minuts.
Posem una cassola baixa o una paella amb una
mica de greix d’ànec i el fonem.
Tallem molt fines les 3 escalunyes
Pelem un gra d’all i el laminem.
Afegim a la cassola on hem fos el greix d’ànec
les escalunyes, l’all, una mica de farigola i una altra mica d’orenga. Ho
enrossim.
Un cop enrossit ho desglacem amb un rajolí de
cognac i un altre de vi ranci.
Traiem la pell dels confits i esfilagarsem les
cuixes d’ànec i les afegim a la paella on tenim la resta d’ingredients.
Pelem una taronja i una llimona sense la part
blanca i la tallem a trossets i les afegim a la paella amb una mica de sal i
pebre. Jo no he posat tota la pell, només una part.
Ho deixem coure 10 minuts a foc baix i li donem 10 minuts més de repòs.
Afegim a la paella el 100 g. de foie, a daus i ho integrem.
Posem paper de forn a la base d’una terrina i omplim la terrina amb el
contingut de la paella, la tanquem amb
les vores del paper i la portem a la nevera, on la tindrem com a mínim 2 hores.
Tallem una porció del confit i el posem damunt d’una torradeta.
Ho podríem acompanyar amb una amanida de barreja enciam, canonges i rucula
amb rodanxes fines de taronja o mandarina, nous i un toc de formatge de cabra
amb una vinagreta de cítrics.
També l’acompanyaria bé un chutney de poma, figues o mango o fins i tot un cremós
de moniato.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada