dimarts, 4 de febrer del 2025

PATÈ DE CARXOFES AMB RATAFIA AMB LA THERMOMIX

 


.

Les carxofes, amb el seu gust suau i lleugerament amarg, són molt més que un aliment saborós. Riques en antioxidants i fibra, contribueixen a la salut digestiva i ajuden a depurar el fetge. També són conegudes per afavorir la reducció del colesterol i ajudar en el control del sucre en sang, convertint-les en un ingredient estrella per a una dieta equilibrada.

Aquest paté combina les carxofes amb l'aroma dolç i especiat de la ratafia per crear una proposta cremosa i plena de contrastos. Les ametlles hi aporten textura, mentre que el formatge i l'orenga arrodoneixen el conjunt amb sabors mediterranis inconfusibles.

Ideal per a un aperitiu, acompanyat de torradetes cruixents o verdures fresques, aquesta recepta és fàcil de preparar amb l'ajuda de la Thermomix.

De tota manera podem fer aquest paté sense la ratafia i és igual de bo, de tota manera si ho proveu és una combinació sorprenen.

Ingredients

  • 2 cullerades d’oli d’oliva verge extra
  • 1 ceba mitjana (a quarts)
  • 2 grans d’all
  • 400 g de cors de carxofa (fresques, congelades o en conserva, ben escorregudes)
  • 50 g d’ametlles crues o torrades
  • 50 g de formatge parmesà o similar (ratllat o en trossos)
  • 1 culleradeta d’orenga seca
  • 30-40 ml de ratafia
  • 30-50 g de tahina (per més cremositat)
  • Sal i pebre al gust

Passos a seguir

1.Preparació del sofregit:

1.    Posa l'oli d’oliva al vas de la Thermomix i afegeix la ceba i els alls.

2.    Tritura 5 segons / velocitat 5 perquè quedin ben picats.

3.    Baixa les restes de les parets amb l’espàtula i sofregeix 8 minuts / 120ºC / velocitat 1.

2.Cuinar les carxofes:

1.    Afegeix els cors de carxofa i cuina 10 minuts / 100ºC / velocitat 1.

2.    Quan faltin 2 minuts per acabar, afegeix la ratafia pel bocal per integrar els aromes.

3. Incorporar les ametlles i el formatge:

1.    Afegeix les ametlles, el formatge i, si vols, la tahina.

2.    Tritura 15 segons / velocitat 7, o fins que quedi amb la textura desitjada.

4.Condimentar i donar el toc final:

1.    Afegeix l’orenga, sal i pebre al gust.

2.    Barreja 10 segons / velocitat 4 per integrar-ho tot.

Deixar refredar a temperatura ambient i servir amb torradetes o verdures crues

També el podem posar en un pot hermètic i guardar-lo a  la nevera 3 o 4 dies

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...