.
Les carxofes, amb el seu gust suau i
lleugerament amarg, són molt més que un aliment saborós. Riques en antioxidants
i fibra, contribueixen a la salut digestiva i ajuden a depurar el fetge. També
són conegudes per afavorir la reducció del colesterol i ajudar en el control
del sucre en sang, convertint-les en un ingredient estrella per a una dieta
equilibrada.
Aquest paté combina les carxofes amb l'aroma
dolç i especiat de la ratafia per crear una proposta cremosa i plena de
contrastos. Les ametlles hi aporten textura, mentre que el formatge i l'orenga
arrodoneixen el conjunt amb sabors mediterranis inconfusibles.
Ideal
per a un aperitiu, acompanyat de torradetes cruixents o verdures fresques,
aquesta recepta és fàcil de preparar amb l'ajuda de la Thermomix.
De
tota manera podem fer aquest paté sense la ratafia i és igual de bo, de tota
manera si ho proveu és una combinació sorprenen.
Ingredients
- 2 cullerades d’oli d’oliva verge extra
- 1 ceba mitjana (a quarts)
- 2 grans d’all
- 400 g de cors de carxofa (fresques, congelades o en conserva, ben
escorregudes)
- 50 g d’ametlles crues o torrades
- 50 g de formatge parmesà o similar (ratllat o en trossos)
- 1 culleradeta d’orenga seca
- 30-40 ml de ratafia
- 30-50 g de tahina (per més cremositat)
- Sal i pebre al gust
Passos a
seguir
1.Preparació
del sofregit:
1. Posa l'oli d’oliva al vas de la Thermomix i afegeix la ceba i els alls.
2. Tritura 5 segons / velocitat 5 perquè quedin ben picats.
3. Baixa les restes de les parets amb l’espàtula i sofregeix 8 minuts / 120ºC
/ velocitat 1.
2.Cuinar les carxofes:
1. Afegeix els cors de carxofa i cuina 10 minuts / 100ºC / velocitat 1.
2. Quan faltin 2 minuts per acabar, afegeix la ratafia pel bocal per integrar
els aromes.
3. Incorporar les ametlles i el formatge:
1. Afegeix les ametlles, el formatge i, si vols, la tahina.
2. Tritura 15 segons / velocitat 7, o fins que quedi amb la textura desitjada.
4.Condimentar i donar el toc final:
1. Afegeix l’orenga, sal i pebre al gust.
2. Barreja 10 segons / velocitat 4 per integrar-ho tot.
Deixar refredar a temperatura ambient i servir
amb torradetes o verdures crues
També el podem posar en un pot hermètic i guardar-lo
a la nevera 3 o 4 dies
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada