Us
proposo una versió suau de l’escabetx feta amb la Thermomix, que
simplifica el procés . Va molt bé per damunt d’un varat, un llobarro o el salmó,
però també molt bé per a les albergínies i les carxofes.
Ingredients bàsics per a un escabetx suau:
- 200 g d’oli d’oliva verge extra
- 100 g de vinagre de poma
- 100 g de vi blanc o un brou suau
- 1 ceba tallada a juliana
- 2 pastanagues a rodanxes
- 2 grans d’all sencers
- Fulles de llorer, farigola i pebre negre en gra
- Sal al gust
Procediment:
- Sofregeix les verdures (ceba, pastanaga i alls) amb oli durant 10
minuts a 120ºC, velocitat cullera, amb el gir invers activat.
- Afegeix el vinagre, l’aigua, les espècies i la sal. Cuina durant 15
minuts a 100ºC, velocitat cullera.
- Aboca l’escabetx calent sobre la proteïna o les verdures seleccionades
i deixa’l reposar com a mínim 24 hores a la nevera.
Ingredients per un escabetx més senzill i ràpid:
200 g d’oli d’oliva verge
100 g de vinagre de poma
100 g de vi blanc
3 grans d’all
100 g de ceba tallada a juliana
1 fulla de llorer
Sal i també hi podríem afegir pebre vermell
Preparació:
Posar tots els
ingredients en el vas de la thermomix menys el llorer i programar 10 seg a
velocitat 3
Afegir el
llorer y programar 15 minuts a temperatura 100 i velocitat 1
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada