dimecres, 5 de febrer del 2025

ESCABEXT SUAU AMB LA THERMOMIX

 


Us proposo una versió suau de l’escabetx feta amb la Thermomix, que simplifica el procés . Va molt bé per damunt d’un varat, un llobarro o el salmó, però també molt bé per a les albergínies i les carxofes.

Ingredients bàsics per a un escabetx suau:

  • 200 g d’oli d’oliva verge extra
  • 100 g de vinagre de poma
  • 100 g de vi blanc o un brou suau
  • 1 ceba tallada a juliana
  • 2 pastanagues a rodanxes
  • 2 grans d’all sencers
  • Fulles de llorer, farigola i pebre negre en gra
  • Sal al gust

Procediment:

  1. Sofregeix les verdures (ceba, pastanaga i alls) amb oli durant 10 minuts a 120ºC, velocitat cullera, amb el gir invers activat.
  2. Afegeix el vinagre, l’aigua, les espècies i la sal. Cuina durant 15 minuts a 100ºC, velocitat cullera.
  3. Aboca l’escabetx calent sobre la proteïna o les verdures seleccionades i deixa’l reposar com a mínim 24 hores a la nevera.

Ingredients per un escabetx més senzill i ràpid:            

200 g d’oli d’oliva verge

100 g de vinagre de poma

100 g de vi blanc

3 grans d’all

100 g de ceba tallada a juliana

1 fulla de llorer

Sal i també hi podríem afegir pebre vermell

Preparació:

Posar tots els ingredients en el vas de la thermomix menys el llorer i programar 10 seg a velocitat 3

Afegir el llorer y programar 15 minuts a temperatura 100 i velocitat 1

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...