Els escabetxos són una tècnica tradicional de conservació que ens permet gaudir del peix i altres aliments amb una textura suau i un sabor intens.
Aquesta recepta de musclos en escabetx de
cítrics és una combinació deliciosa i sorprenent. Els musclos, cuits al
vapor per mantenir tota la seva frescor, s'acompanyen d'un escabetx elaborat
amb taronja i llimona, creen un plat lleuger i aromàtic.
Una de les millors maneres de gaudir d'aquests
musclos és en una amanida amb taronja, una proposta refrescant per als
dies calorosos o com a entrant en qualsevol àpat especial.
Primer poso la versió amb la Thermomix que
facilita molt el procés.
Escabetx de cítrics amb Thermomix
Ingredients:
- 150 ml d'oli d'oliva verge extra
- 80 ml
de vinagre de poma
- 100 ml de suc de taronja natural
- 50 ml de suc de llimona
- 1 ceba tallada en juliana
- 2 pastanagues tallades a rodanxes fines
- 2 grans d'all pelats i aixafats
- 1 fulla de llorer
- Grans de pebre negre al gust
- Sal
Preparació:
- Preparar les verdures: Posa al vas de la
Thermomix la ceba, les pastanagues i els alls. Afegeix l'oli, el vinagre,
el llorer, el pebre i una mica de sal. Programa 15 minuts, 100ºC,
velocitat cullera, gir invers.
- Afegir els cítrics: Quan acabi el temps, deixa
que el vas baixi lleugerament de temperatura (fins a uns 70ºC). Afegeix el
suc de taronja i el suc de llimona. Programa 5 minuts, 90ºC, velocitat
cullera, gir invers.
- Reposar: Aboca l'escabetx sobre els musclos
cuits i deixa reposar a la nevera almenys 6 hores abans de servir.
També hi podriem afegir una mica del suc de la cocció dels musclus.
Aquest escabetx també va
molt bé amb el verat o la tonyina
La Recepta Pas
a Pas:
Ingredients:
- 1 kg de musclos frescos
- 1 ceba gran tallada en juliana
- 2 pastanagues a rodanxes fines
- 2 grans d'all aixafats
- 150 ml d'oli d'oliva verge extra
- 80 ml de vinagre de poma
- 100 ml de suc de taronja
- 50 ml de suc de llimona
- 1 fulla de llorer
- Grans de pebre negre
- Sal
Preparació:
- Cuinar els musclos:
Neteja bé els
musclos i cou-los al vapor fins que s’obrin (3-4 minuts). Reserva'ls i filtra
el líquid que hagin deixat anar.
- Preparar l'escabetx:
En una paella
gran, escalfa l'oli d'oliva i sofregeix la ceba, la pastanaga i els alls fins
que estiguin tendres.
Afegeix el
vinagre, el llorer i el pebre negre. Cuina 5 minuts més.
Fora del foc,
incorpora els sucs de taronja i llimona. Remena perquè s'integrin bé.
Aboca
l'escabetx sobre els musclos i deixa reposar a la nevera durant unes hores
perquè absorbeixin els sabors.
L'Amanida amb
Musclos i Taronja
Amb aquest musclos vaig preparar una amanida
aquestes festes de Nadal: amb:
- Fulles tendres (mesclum, rúcula o espinacs)
- Trossos de taronja pelada sense la part blanca
- Els musclos en escabetx de cítrics
- Un rajolí extra de l'escabetx com a amaniment
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada