dimecres, 5 de febrer del 2025

MUSCLUS EN ESCABETX DE CÍTRICS AMB I SENSE THERMOMIX

 


Els escabetxos són una tècnica tradicional de conservació que ens permet gaudir del peix i altres aliments amb una textura suau i un sabor intens.

Aquesta recepta de musclos en escabetx de cítrics és una combinació deliciosa i sorprenent. Els musclos, cuits al vapor per mantenir tota la seva frescor, s'acompanyen d'un escabetx elaborat amb taronja i llimona, creen un plat lleuger i aromàtic.

Una de les millors maneres de gaudir d'aquests musclos és en una amanida amb taronja, una proposta refrescant per als dies calorosos o com a entrant en qualsevol àpat especial.

Primer poso la versió amb la Thermomix que facilita molt el procés.

Escabetx de cítrics amb Thermomix

Ingredients:

  • 150 ml d'oli d'oliva verge extra
  •  80 ml de vinagre de poma
  • 100 ml de suc de taronja natural
  • 50 ml de suc de llimona
  • 1 ceba tallada en juliana
  • 2 pastanagues tallades a rodanxes fines
  • 2 grans d'all pelats i aixafats
  • 1 fulla de llorer
  • Grans de pebre negre al gust
  • Sal

Preparació:

  1. Preparar les verdures: Posa al vas de la Thermomix la ceba, les pastanagues i els alls. Afegeix l'oli, el vinagre, el llorer, el pebre i una mica de sal. Programa 15 minuts, 100ºC, velocitat cullera, gir invers.
  2. Afegir els cítrics: Quan acabi el temps, deixa que el vas baixi lleugerament de temperatura (fins a uns 70ºC). Afegeix el suc de taronja i el suc de llimona. Programa 5 minuts, 90ºC, velocitat cullera, gir invers.
  3. Reposar: Aboca l'escabetx sobre els musclos cuits i deixa reposar a la nevera almenys 6 hores abans de servir.

També hi podriem afegir una mica del suc de la cocció dels musclus. 

Aquest escabetx també va molt bé amb el verat o la tonyina

La Recepta Pas a Pas:

Ingredients:

  • 1 kg de musclos frescos
  • 1 ceba gran tallada en juliana
  • 2 pastanagues a rodanxes fines
  • 2 grans d'all aixafats
  • 150 ml d'oli d'oliva verge extra
  • 80 ml de vinagre de poma
  • 100 ml de suc de taronja
  • 50 ml de suc de llimona
  • 1 fulla de llorer
  • Grans de pebre negre
  • Sal

Preparació:

  1. Cuinar els musclos:

Neteja bé els musclos i cou-los al vapor fins que s’obrin (3-4 minuts). Reserva'ls i filtra el líquid que hagin deixat anar.

  1. Preparar l'escabetx:

En una paella gran, escalfa l'oli d'oliva i sofregeix la ceba, la pastanaga i els alls fins que estiguin tendres.

Afegeix el vinagre, el llorer i el pebre negre. Cuina 5 minuts més.

Fora del foc, incorpora els sucs de taronja i llimona. Remena perquè s'integrin bé.

Aboca l'escabetx sobre els musclos i deixa reposar a la nevera durant unes hores perquè absorbeixin els sabors.

L'Amanida amb Musclos i Taronja

Amb aquest musclos vaig preparar una amanida aquestes festes de Nadal: amb:

  • Fulles tendres (mesclum, rúcula o espinacs)
  • Trossos de taronja pelada sense la part blanca
  • Els musclos en escabetx de cítrics
  • Un rajolí extra de l'escabetx com a amaniment

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...