Aquesta tarda al
mercat de Plaça de Cuba de Mataró i dins la campanya que es porta a terme al
mercat des de fa temps dels productes de proximitat i de temporada, en el taller
d’avui el restaurant que ha participat avui ha estat el restaurant La Marineta,
un dels restaurants millor valorats de Mataró.
Ens ha preparat una
tempura de verdures de temporada amb maionesa de kimchie, sopa de carbassa,
foie i ravioli de pollastre rostit, pop amb crema de moniato, sobrassada i
tubercles i un carrot cake, tots ells
plats per fer aquests propers dies de festa.
Començo posant la
recepta de la tempura de verdures de temporada.
Ingredients:
Per a les verdures de temporada:
Bròquil o brocoli
Pastanaga pelada
Carbassó
Carbassa pelada
Totes aquestes
verdures les netejarem i les trossejarem. Un cop fet aquest pas, les bullirem
durant 3 minuts per tal de tenir una precocció feta. Les reservarem.
Per a la maionesa de kimchie
200 gr de maionesa
50 gr de kimchie és un ferment de soja i col
Fàcil de preparar ho
triturem tot junt a la thermomix o batedora i reservar en una màniga o un bol.
Vinagreta de tofonada:
200 gr doli d’oliva
40 gr de vinagre de
xeres
30 gr de pasta de tòfona
Ho emulsionarem tot i
ho reservarem en un biberó
Mesclum de l’hort:
Micro mostassa
Creixents
Pamplines
Per a la tempura:
225 gr de farina de
tempura (farina coreana va molt bé perquè li dona un punt molt cruixent), sinó
farina normal
50 gr de cervesa o de
aigua mineral Vichy
375 gr d’aigua amb
gel.
Barregem tots els
ingredients en un bol fins que no quedin grumolls, aquesta massa no ha de quedar
massa liquida sinó amb consistència i amb
aquesta tempura barregem totes les verdures prèviament bullides o també les podríem
fer al vapor, fregim les verdures i ja les tindrem preparades.
I ja podrem emplatar
barregem una mica les verdures i la maionesa, amb el mesclum de l’hort i la
vinagreta pel damunt.
També ho podrem presentar com un timbal.
També ho podríem fer amb gambés substituint les verdures.
També ho podríem fer amb gambés substituint les verdures.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada