dijous, 12 de desembre de 2019

TEMPURA DE VERDURES DE TEMPORADA AMB MOINESA DE KIMCHIE


Aquesta tarda al mercat de Plaça de Cuba de Mataró i dins la campanya que es porta a terme al mercat des de fa temps dels productes de proximitat i de temporada, en el taller d’avui el restaurant que ha participat avui ha estat el restaurant La Marineta, un dels restaurants millor valorats de Mataró.

Ens ha preparat una tempura de verdures de temporada amb maionesa de kimchie, sopa de carbassa, foie i ravioli de pollastre rostit, pop amb crema de moniato, sobrassada i tubercles i  un carrot cake, tots ells plats per fer aquests propers dies de festa.

Començo posant la recepta de la tempura de verdures de temporada.

Ingredients:

Per a les verdures de temporada:
Bròquil o brocoli
Pastanaga pelada
Carbassó
Carbassa pelada

Totes aquestes verdures les netejarem i les trossejarem. Un cop fet aquest pas, les bullirem durant 3 minuts per tal de tenir una precocció feta. Les reservarem.

Per a la maionesa de kimchie
200 gr de maionesa
50 gr de kimchie és un ferment de soja i col

Fàcil de preparar ho triturem tot junt a la thermomix o batedora i reservar en una màniga o un bol.

Vinagreta de tofonada:
200 gr doli d’oliva
40 gr de vinagre de xeres
30 gr de pasta de tòfona

Ho emulsionarem tot i ho reservarem en un biberó

Mesclum de l’hort:

Micro mostassa
Creixents
Pamplines

Per a la tempura:
225 gr de farina de tempura (farina coreana va molt bé perquè li dona un punt molt cruixent), sinó farina normal
50 gr de cervesa o de aigua mineral Vichy
375 gr d’aigua amb gel.

Barregem tots els ingredients en un bol fins que no quedin grumolls, aquesta massa no ha de quedar massa liquida sinó amb consistència  i amb aquesta tempura barregem totes les verdures prèviament bullides o també les podríem fer al vapor, fregim les verdures i ja les tindrem preparades.

I ja podrem emplatar barregem una mica les verdures i la maionesa, amb el mesclum de l’hort i la vinagreta pel damunt.

També ho podrem presentar com un timbal. 

També ho podríem fer amb gambés substituint les verdures.


Cap comentari:

Publica un comentari

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...