Aquesta és una d’aquestes
receptes que es comparteixen al mercat quan vas a comprar, en aquesta ocasió a
la parada de fruites i verdures, temps de carbasses i de galeres.
És una deliciosa
crema, té tot el gust d’una crema de marisc i molt fàcil de fer i també pot
formar part d’uns dels àpats d’aquestes festes de Nadal o de cap d’any. També la podríem servir amb
vas petit de xupito.
La galera és un
crustaci, de color quasi transparent, tradicionalment és un crustaci poc
valorat, s’utilitzava per fer fumet i poca cosa més i actualment s’està
recuperant. La seva carn és fina i gustosa i la millor època de consumir-les és
entre gener i febrer.
Ingredients:
1 kg de carbassa
2 cebes
4 o 5 galeres
Oli d’oliva, sal
Elaboració:
Primer netejarem i
tallarem la carbassa a daus, també netejarem i passarem per aigua les galeres i
tallarem la ceba a juliana.
En una olla posarem l’oli
i quan s’escalfi posarem la ceba i deixarem que es vagi sofregint de manera
suau uns cinc minuts i a continuació i posarem les galeres i farem també que es
vagin sofregint, a continuació i afegirem la carbassa i anem sofregint i posem
l’aigua, no ens passem en la quantitat, perquè no ens quedi una crema massa
liquida. Després que arrenqui el bull, a foc mitja ho deixem bullir durant uns
20 minuts i deixem reposar uns minuts i després traíem les galeres, les aixafem
amb una ma de morter i el que deixi anar o afegim a la crema. Triturem i després
passem per un colador fi.
En aquesta ocasió l’he
acompanyat unes pipes de carbassa, que prèviament en una paella sense oli, les
he deixat que anessin petant i després les he tret les he posat en un paper absorbent,
ja que queden cruixent. En podem fer més quantitat i les posem en un pot de
vidre i les guardem a la nevera.
També podíem acompanyar
aquesta crema amb un daus de papada sofregits.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada