dissabte, 28 de desembre del 2019

CREMA DE CARBASSA I GALERES


Aquesta és una d’aquestes receptes que es comparteixen al mercat quan vas a comprar, en aquesta ocasió a la parada de fruites i verdures, temps de carbasses i de galeres.
És una deliciosa crema, té tot el gust d’una crema de marisc i molt fàcil de fer i també pot formar part d’uns dels àpats d’aquestes festes de Nadal  o de cap d’any. També la podríem servir amb vas petit de xupito.

La galera és un crustaci, de color quasi transparent, tradicionalment és un crustaci poc valorat, s’utilitzava per fer fumet i poca cosa més i actualment s’està recuperant. La seva carn és fina i gustosa i la millor època de consumir-les és entre gener i febrer.

Ingredients:

1 kg de carbassa
2 cebes
4 o 5 galeres
Oli d’oliva, sal

Elaboració:

Primer netejarem i tallarem la carbassa a daus, també netejarem i passarem per aigua les galeres i tallarem la ceba a juliana.

En una olla posarem l’oli i quan s’escalfi posarem la ceba i deixarem que es vagi sofregint de manera suau uns cinc minuts i a continuació i posarem les galeres i farem també que es vagin sofregint, a continuació i afegirem la carbassa i anem sofregint i posem l’aigua, no ens passem en la quantitat, perquè no ens quedi una crema massa liquida. Després que arrenqui el bull, a foc mitja ho deixem bullir durant uns 20 minuts i deixem reposar uns minuts i després traíem les galeres, les aixafem amb una ma de morter i el que deixi anar o afegim a la crema. Triturem i després passem per un colador fi.

En aquesta ocasió l’he acompanyat unes pipes de carbassa, que prèviament en una paella sense oli, les he deixat que anessin petant i després les he tret les he posat en un paper absorbent, ja que queden cruixent. En podem fer més quantitat i les posem en un pot de vidre i les guardem a la nevera.

També podíem acompanyar aquesta crema amb un daus de papada sofregits.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...