dilluns, 30 de desembre del 2019

MUSCLOS EN ESCABETX SUAU DE CÍTRICS


Aquests musclos en escabetx van formar part del pica pica del dia de Sant Esteve, tot i no ser el millor moment dels musclos, amb aquest escabetx suau queden molt bons i fins i tot podem veure el seu suc. També va bé perquè els podem tenir prèviament preparats.

En aquesta ocasió presentats en unes culleres i també els podríem presentar en un gotets com a aperitiu.

També hi podríem posar cardamom i utilitzar altres cítrics com les mandarines.

Ingredients:

1 kg de musclos
50 gr de ceba de Figueres
25 gr. de pastanaga
200 gr d’oli d’oliva verge
80 gr de vinagre de poma
50 ml de suc de la cocció dels musclos ben colat
2/3 parts de suc de taronja i 1/3 part de suc de llimona i llima
50 ml de vi blanc
4 grans de pebre
Ratlladura de pell de taronja (només la part taronja evitar la part blanca de la pell)

Elaboració:

Primer netejarem i obrirem els musclos al vapor, poc cuits. Els traurem la closca i els reservarem dins del seu suc, però ben colat.

A continuació tallarem la ceba i la pastanaga a trossos ben petits.

Comencem a preparar l'escabetx, en una cassoleta posarem un raig d’oli i enrossim lleugerament la ceba i la pastanaga i a continuació posem la resta de l’oli, el vinagre de poma, els sucs del cítrics, el suc dels musclos, el vi blanc, la pell de taronja ratllada i el pebre i baixarem el foc al mínim i ho deixem bullir uns cinc minuts a foc suau.

Fora del foc l’escabetx hi afegirem els musclos que s'acabaran de coure amb l’escalfor de l’escabetx, ho posem en un pot hermètic a la nevera i han de passar 24 hores con mínim abans de menjar-los.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...