Aquests
musclos en escabetx van formar part del pica pica del dia de Sant Esteve, tot i
no ser el millor moment dels musclos, amb aquest escabetx suau queden molt bons
i fins i tot podem veure el seu suc. També va bé perquè els podem tenir
prèviament preparats.
En
aquesta ocasió presentats en unes culleres i també els podríem presentar en un
gotets com a aperitiu.
També
hi podríem posar cardamom i utilitzar altres cítrics com les mandarines.
Ingredients:
1
kg de musclos
50
gr de ceba de Figueres
25
gr. de pastanaga
200
gr d’oli d’oliva verge
80
gr de vinagre de poma
50
ml de suc de la cocció dels musclos ben colat
2/3
parts de suc de taronja i 1/3 part de suc de llimona i llima
50
ml de vi blanc
4
grans de pebre
Ratlladura
de pell de taronja (només la part taronja evitar la part blanca de la pell)
Elaboració:
Primer
netejarem i obrirem els musclos al vapor, poc cuits. Els traurem la closca i
els reservarem dins del seu suc, però ben colat.
A
continuació tallarem la ceba i la pastanaga a trossos ben petits.
Comencem
a preparar l'escabetx, en una cassoleta posarem un raig d’oli i enrossim
lleugerament la ceba i la pastanaga i a continuació posem la resta de l’oli, el
vinagre de poma, els sucs del cítrics, el suc dels musclos, el vi blanc, la
pell de taronja ratllada i el pebre i baixarem el foc al mínim i ho deixem
bullir uns cinc minuts a foc suau.
Fora
del foc l’escabetx hi afegirem els musclos que s'acabaran de coure amb
l’escalfor de l’escabetx, ho posem en un pot hermètic a la nevera i han de
passar 24 hores con mínim abans de menjar-los.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada