dimarts, 31 de desembre del 2019

FILET DE PORC AMB SALSA DE XAMPINYONS I CREMÓS DE SALSAFINS


Aquest plat va formar part del menú de la nit de Nadal d’aquest any, la manera de coure el filet de porc la vaig veure al programa de cuina de TV3, que fa el Marc Ribas, en aquesta ocasió acompanyat de salsa de xampinyons i un puré de salsafins.
El salsafí és una arrel molt apreciada per la cuina catalana, especialment a la zona de la Selva. Podem trobar dues varietats la blanca i la negre que és més fàcil de pelar i menys fibrosa. Es cuina com acompanyament de diferents plats i té un gust molt suau i tirant a dolcenc. Els podem bullir, en puré i fregit el mateix que faríem amb les patates.
Ingredients:
2 filets de porc
Primer hauríem de posar els files porc durant 6 hores en un bany de sal, és a dir per cada litre d’aigua 20 gr. de sal.
Cremòs de salsafins
500 gr de salsafins
Sal, oli oliva verge i pebre.
Per preparar el cremós de salsafins, que prèviament caldrà netejar-los molt bé, treure les arrels i després pelar-los ho podem fer amb un ganivet o un pelador de patates que és més pràctic. Els escaldaríem durant uns 3 minuts amb aigua mineral i els posarem al forn, prèviament escalfat a 180º, embolicats amb paper vegetal amb un rajolí d’oli d’oliva verge, millor si es ecològic, sal i pebre, per tal que quedin ben escalivats, aproximadament us 20 o 25 minuts i després els trituraríem a la thermomix o amb un batedor i ja tindríem el cremós fet per acompanyar el plat.
Salsa de xampinyons
¼ de kg de xampinyons,
1 ceba petita
1 gra d’all
150 ml. de brou de pollastre o crema de llet, també podríem utilitzar una crema vegetal de civada, d’ametlles....
Sal, pebre i nou moscada.
Primer netegem i laminem els xampinyons, també tallem la ceba ben picada i el gra d’all.
En una paella hi posem un reig d’oli d’oliva quan estigui calent afegim la ceba i l’all i ho sofregim fins que la ceba quedi transparent a continuació afegim els xampinyons junt amb la nou moscada, quan els bolets estan cuits es quan afegim, el brou, la crema de llet o la crema vegetal, abaixes el foc i deixes que s’acabi de fer, uns cinc minuts, perquè quedi cremosa. I ja ho podem triturar a la batedora o la thermomix.
I per acabar faríem el filet de porc, l`eixugaríem amb paper de cuina i en una planxa calenta marcaríem les dues llamineres amb oli d’oliva verge, per tots els costats i embolicaríem les llamineres amb paper vegetal i després d’alumini i la deixaríem reposar uns cinc minuts.
El moment d’empletar desembolicaríem i tallaríem la llaminera i l’acompanyaríem amb la salsa de xampinyons i el cremós de salsafins al fons del plat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...