Com he comentat a l’entrada
anterior el restaurant La Marineta ens han fet quatre receptes en el mercat de
plaça de Cuba dins de la campanya de Collits a Casa per promocionar els
productes de temporada i de proximitat.
Ingredients:
Bolets saltats de
temporada
Tòfona
Cibulet picat
Ceba tendra fina a
juliana ( la part verda)
Pipes de carbassa
Codony a daus
Per a la sopa de carabassa per a quatre persones:
½ carbassa violí
70 gr de mantega
40 gr d’oli
200 gr de fetge d’ànec
400 gr de brou de
pollastre
200 gr de crema de
llet
Sal i pebre.
En primer lloc
traurem les llavors de la carbassa, en aquest cas les reservarem i les torrarem
per aprofitar-les a l’hora d’emplatar. Seguidament tallarem la carbassa a trossos
i amb pell. Disposarem d’una safata de forn amb paper de forn i ho ajuntarem
amb la mantega a daus i l’oli d’oliva i una mica de sal i pebre. Ho taparem amb
paper d’alumini hi ho posarem a rostir al forn a 180º fins que la carbassa
comenci a agafar color i estigui tendre.
Mentrestant anirem
tallant el foie en escalopins i el fregirem a una paella ben calenta volta i
volta i el deixarem en un colador per tal de treure tot el greix possible.
Un cop tinguem ja la
carbassa cuita, traurem la pell.
Finalment ho
triturarem tot ( el foie, la carbassa, la crema de llet i el brou de pollastre
a la thermomix amb temperatura durant 15 minuts.
Un cop ho triturat ho
colarem per un colador fi hi ho salpebrarem.
Per fer els raviolis:
Per aquests raviolis
podem utilitzar diferents tipus de pasta:
Pasta Gioza (una
pasta feta amb farina de blat que fan servir els japonesos per als dimsums)
Pasta Wantum (una
pasta feta amb farina de blat i que fan servir el xinesos)
En aquesta ocasió els
han fet amb pasta gioza.
4 cuixes de pollastre
ja rostides al forn i esmicolat i picat
Verdures del rostit
picades
Beixamel per donar
cremositat al farcit
En aquest cas farem
un rostit de pollastre al forn, amb una bona bressa de verdures, vi ranci i
brandy. Un cop fet el rostit, que tothom més o menys sap fer, ho aprofitarem
tot menys els ossos del pollastre. D’una banda triturarem la carn i les
verdures a una picadora i guardarem el suc sobrant. Amb aquest suc l'emulsionarem
i ens servirà per alleugerir el farcit del ravioli juntament amb la beixamel.
Així tindrem tot el sabor intens del rostit dins del ravioli.
Un cop fets tots els
passos, muntarem els raviolis.
1. Farem boletes com
si fossin mandonguilles de rostit.
3.Batrem un nou.
4.Pintarem els
voltants de la pasta amb l’ou per tal de que el ravioli se’ns enganxi
5.El muntarem amb
forma de cresta.
6. Ho xafarem amb una
forquilla.
7. Ho bullirem o els
farem al vapor.
8.Es poden guardar al
congelador sense cap problema
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada