A Mataró durant el passat
mes d’octubre es van dur a terme unes jornades de salut i alimentació i que es van centrar en la
relació entre les emocions i els aliments. Les jornades van reflexionar com
establim vincles emocionals amb els aliments segons les experiències positives
o negatives viscudes al voltant del menjar; com les emocions tenen un paper
important a l’hora de decidir què i com mengem; i com els aliments i l’exercici
físic influeixen en el nostre estat emocional.
Així un dels dies és va fer
una xerrada-taller en aquest sentit on ens van fer 5 receptes on els seus
ingredients són importants per aconseguir que el nostre estat emocional
millori.
Us poso la primera amb l’alvocat
com a protagonista ja que és una bona font d’àcids grassos omega-3 que ens
ajuden a prevenir els transtorns cardiovasculars i també són beneficiosos per a
les alteracions de l’estat d’ànim.
Ingredients:
2 alvocats
300 gr de llagostins cuits
2 tomàquets
1 ceba tendra
Barreja d’enciams
1 llimona
Oli d’oliva verge
Vinagre de Mòdena
Salsa de soja i sal marina
Preparació:
Buidar els alvocats i
tallar-los a trossets. Regar amb una mica de llimona.
Pelar i tallar els
llagostins a trossets i reservant-ne 4 per decorar.
Pelar i tallar el tomàquet i
la ceba.
Barrejar tot i amanir amb
els ingredients.
Disposar els tàrtar en el plat,
amb l’ajuda d’un motlle rodó.
Servir acompanyat de la
barreja d’enciams.
Si volem treure el sabor de
la ceba la posem un moment al microones
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada