dissabte, 7 de novembre del 2015

TÀRTAR DE LLAGOSTINS I ALVOCAT





A Mataró durant el passat mes d’octubre es van dur a terme unes jornades de salut i alimentació i que es van centrar en la relació entre les emocions i els aliments. Les jornades van reflexionar com establim vincles emocionals amb els aliments segons les experiències positives o negatives viscudes al voltant del menjar; com les emocions tenen un paper important a l’hora de decidir què i com mengem; i com els aliments i l’exercici físic influeixen en el nostre estat emocional.

Així un dels dies és va fer una xerrada-taller en aquest sentit on ens van fer 5 receptes on els seus ingredients són importants per aconseguir que el nostre estat emocional millori.

Us poso la primera amb l’alvocat com a protagonista ja que és una bona font d’àcids grassos omega-3 que ens ajuden a prevenir els transtorns cardiovasculars i també són beneficiosos per a les alteracions de l’estat d’ànim.

Ingredients:

2 alvocats
300 gr de llagostins cuits
2 tomàquets
1 ceba tendra
Barreja d’enciams
1 llimona
Oli d’oliva verge
Vinagre de Mòdena
Salsa de soja i sal marina

Preparació:

Buidar els alvocats i tallar-los a trossets. Regar amb una mica de llimona.

Pelar i tallar els llagostins a trossets i reservant-ne 4 per decorar.

Pelar i tallar el tomàquet i la ceba.

Barrejar tot i amanir amb els ingredients.

Disposar els tàrtar en el plat, amb l’ajuda d’un motlle rodó.

Servir acompanyat de la barreja d’enciams.

Si volem treure el sabor de la ceba la posem un moment al microones

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...