L’hummus és una crema de
puré de cigrons cuits, és originària de la Mediterrània Oriental. És una plat
senzill, que ens pot servir com un aperitiu i com un entrant.
Els cigrons com llegums que
són, són rics en magnesi que ajuden en la formació de la serotonina.
Aquest plat porta tahina, és
una pasta feta a base de llavors de sèsam torrades i triturades, que li aporta
un sabor torrat.
Les llavors de sèsam, a part
d’aportar magnesi també ens aporten zinc, ambdós antidepressius naturals.
Aquest plat ens pot servir com
aperitiu o com entrant. Com aperitiu el podem servir com un canapè: Una mica d’hummus
sobre una torradeta i guarnir amb una mica d’olivada o de sèsam.
En aquesta ocasió com un
entrant amb un llagostins tallats a trossos, unes pipes de carbassa, prèviament
passades per una paella per fer-les cruixents, uns quicos triturats i amb oli
de pebre vermell dolç.
Ingredients:
400 o 500 gr de cigrons
cuits
20 ml de suc dels cigrons o
d’aigua
50 ml d’oli d’oliva verge
½ llimona
1 pessic de sal
1 pessic de pebre
1 gra d’all
1 cullereta de pebre
vermell dolç
1 cullerada de tahina
Preparació:
Barreja els cigrons amb la
resta d’ingredients: l’oli, l’all, el suc de llimona, sal, pebre, la tahina i
una mica del suc de la cocció dels cigrons.
Batre fins que quedi una pasta
fina.
Bolcar en un recipient i
guardar a la nevera, fins el moment de menjar-lo.
Presentem el plat amb un
cercle on hi posem l’hummus al damunt el llagostins cuits a trossos, les pipes
de carabassa, uns quicos triturats per donar un punt cruixent i l’oli de pebre
vermell dolç.
AMB L’THERMOMIX:
Els cigrons freds els posem
al vas i hi afegim l’all pelat, la tahina, la sal, l’oli, el suc de llimona, el
suc de cigrons o l’aigua. Triturem uns segons a velocitat 2 o 3 i a continuació
programem 2 minuts a velocitat 4. Pots parar i baixar la massa de les parets
amb l’espàtula, si volem que quedi més fi ho tornem a triturar 1 minut més a velocitat
4 al 8 és a dir anar pujant de manera progressiva. Si queda massa espès afegim
més suc dels cigrons o aigua.
També el posem com a acompanyant en aquesta ocasio a un bacallà a la planxa amb unes troquetes santejades amb all.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada