diumenge, 8 de novembre del 2015

HUMMUS DE CIGRONS AMB THERMOMIX I SENSE





L’hummus és una crema de puré de cigrons cuits, és originària de la Mediterrània Oriental. És una plat senzill, que ens pot servir com un aperitiu i com un entrant.
Els cigrons com llegums que són, són rics en magnesi que ajuden en la formació de la serotonina.

Aquest plat porta tahina, és una pasta feta a base de llavors de sèsam torrades i triturades, que li aporta un sabor torrat.

Les llavors de sèsam, a part d’aportar magnesi també ens aporten zinc, ambdós antidepressius naturals.

Aquest plat ens pot servir com aperitiu o com entrant. Com aperitiu el podem servir com un canapè: Una mica d’hummus sobre una torradeta i guarnir amb una mica d’olivada o de sèsam.

En aquesta ocasió com un entrant amb un llagostins tallats a trossos, unes pipes de carbassa, prèviament passades per una paella per fer-les cruixents, uns quicos triturats i amb oli de pebre vermell dolç.

Ingredients:

400 o 500 gr de cigrons cuits
20 ml de suc dels cigrons o d’aigua
50 ml d’oli d’oliva verge
½ llimona
1 pessic de sal
1 pessic de pebre
1 gra d’all
1 cullereta de pebre vermell dolç
1 cullerada de tahina

Preparació: 

Barreja els cigrons amb la resta d’ingredients: l’oli, l’all, el suc de llimona, sal, pebre, la tahina i una mica del suc de la cocció dels cigrons.

Batre fins que quedi una pasta fina.

Bolcar en un recipient i guardar a la nevera, fins el moment de menjar-lo.

Presentem el plat amb un cercle on hi posem l’hummus al damunt el llagostins cuits a trossos, les pipes de carabassa, uns quicos triturats per donar un punt cruixent i l’oli de pebre vermell dolç.

AMB L’THERMOMIX:

Els cigrons freds els posem al vas i hi afegim l’all pelat, la tahina, la sal, l’oli, el suc de llimona, el suc de cigrons o l’aigua. Triturem uns segons a velocitat 2 o 3 i a continuació programem 2 minuts a velocitat 4. Pots parar i baixar la massa de les parets amb l’espàtula, si volem que quedi més fi ho tornem a triturar 1 minut més a velocitat 4 al 8 és a dir anar pujant de manera progressiva. Si queda massa espès afegim més suc dels cigrons o aigua.

També el posem com a acompanyant en aquesta ocasio a un bacallà a la planxa amb unes troquetes santejades amb all.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...