A Mataró
durant el passat mes d’octubre es van dur a terme unes jornades de salut i
alimentació i que es van centrar en la relació entre les emocions i els
aliments. Les jornades van reflexionar com establim vincles emocionals amb els
aliments segons les experiències positives o negatives viscudes al voltant del
menjar; com les emocions tenen un paper important a l’hora de decidir què i com
mengem; i com els aliments i l’exercici físic influeixen en el nostre estat
emocional.
Així un dels
dies és va fer una xerrada-taller en aquest sentit on ens van fer 5 receptes on
els seus ingredients són importants per aconseguir que el nostre estat
emocional millori.
Ja vaig
posar aquest tàrtar de llagostins i alvocat i també us explico aquestes broquetes de
pollastre marinades, però donat que no disposàvem de massa temps no les van
presentar en forma de broquetes, i tallar a bastonets i no a daus.
Les llavors
de sèsam, a part d’aportar magnesi també ens aporten zinc, ambdós antidepressius
naturals. I la salsa de soja és rica en antioxidants naturals, substàncies que
poden prevenir o retardar alguns danys de les cèl·lules.
Ingredients:
300 gr de
pit de pollastre
½ gotet de
salsa de soja
½ gotet de
vinagre de vi
2 cullerades
de mel
Sèsam torrat
Oli d’oliva
verge
Preparació:
Preparar el
marinat en una cassola al foc hi posem la mel i quan comenci a escalfar-se hi
afegim el vinagre i la soja.
Deixar
refredar.
Mentrestant
tallar el pit de pollastre a daus i repartir-los dins la marinada. Deixar
macerar unes hores a la nevera.
Escórrer i
muntar les broquetes.
Arrebossar-les
amb sèsam i fregir en una paella.
Es poden
amanir amb una barreja d’oli i soja.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada