diumenge, 8 de desembre del 2013

CALAMAR A LA ROMANA





Pràcticament  ja s’està acabant l’època dels calamar i dona pas a les sepies, el calamar és ric en proteïnes i pobre en greixos tenen poques calories si els cuinem amb poc oli, que no seria en aquesta ocasió fets a la romana.

Hi ha moltes maneres de fer l’arrebossat més tou o més cruixent. Avui sense ou i queden cruixents i són molt  fàcils i ràpids de fer.

L’aigua de Vichy que fem servir ha d’estar molt freda, podríem tenir la pasta ja feta i tenir-la a la nevera a punt pel moment d' arrebossar les anelles de calamars.

Ingredients:

Calamar
Aigua de Vichy Catalan
Farina
Sal i oli

Preparació:

1r. Netejarem el calamar i el tallarem a anelles no massa amples o bé ho demanem que ens tallin a la peixateria.

2n. Preparem la pasta amb l’aigua de Vichy i la farina hem de fer una pasta ha de quedar lleugera i sense grumolls.

3r. Un cop nets els hem d’eixugar bé, ho podem fer amb paper absorbent a continuació ho salem i les passem per farina i hem de treure la farina sobrant i a continuació anem passant les anelles per la pasta que havíem preparat.

4t. Posem una cassó no massa gros i amb força oli i un cop calent posem les anelles de calamar que ens quedin daurades, no ens hem de passar del temps perquè ens han de quedar tendres de dintre.

5è. A continuació les posem sobre paper absorbent per treure l’excés d’oli.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...