Pràcticament ja s’està acabant l’època dels calamar i dona
pas a les sepies, el calamar és ric en proteïnes i pobre en greixos tenen poques
calories si els cuinem amb poc oli, que no seria en aquesta ocasió fets a la romana.
Hi ha moltes maneres de
fer l’arrebossat més tou o més cruixent. Avui sense ou i queden cruixents
i són molt fàcils i ràpids de fer.
L’aigua de Vichy que fem
servir ha d’estar molt freda, podríem tenir la pasta ja feta i tenir-la a la
nevera a punt pel moment d' arrebossar les anelles de calamars.
Ingredients:
Calamar
Aigua de Vichy Catalan
Farina
Sal i oli
Preparació:
1r. Netejarem el calamar
i el tallarem a anelles no massa amples o bé ho demanem que ens tallin a la
peixateria.
2n. Preparem la pasta amb
l’aigua de Vichy i la farina hem de fer una pasta ha de quedar lleugera i sense grumolls.
3r. Un cop nets els hem d’eixugar
bé, ho podem fer amb paper absorbent a continuació ho salem i les passem per
farina i hem de treure la farina sobrant i a continuació anem passant les anelles
per la pasta que havíem preparat.
4t. Posem una cassó no
massa gros i amb força oli i un cop calent posem les anelles de calamar que ens
quedin daurades, no ens hem de passar del temps perquè ens han de quedar
tendres de dintre.
5è. A continuació les
posem sobre paper absorbent per treure l’excés d’oli.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada