diumenge, 22 de desembre del 2013

TORRÓ DE XOCOLATA AMB AVELLANES




Aquest mes de desembre al mercat de Plaça de Cuba de Mataró van fer un curset de cuina de Nadal organitzat per l’Associació de Veïns del Pati de Can Marchal amb la M. Pilar Ibern,  de la Cuina de Gavina, ens va preparar uns canalons amb seitan, una sobrassada de pebrot escalivat per a canapès i aquest torró de xocolata.

Doncs ja he preparat el torro de xocolata per a aquest Nadal però amb la meitat dels seus ingredients.

Ingredients per una barra de 750 gr.

500 gr. de xocolata negra de cobertura (65-70 % de cacau)
4 cullerades de crema de llet de soja o civada
200 gr. d'avellanes torrades i pelades
una mica de gingebre fresc ratllat
pell de taronja ecològica (recentment  ratllada)
 
Preparació:

Amb l'ajuda d'un ganivet afilat i una mà de morter trencarem en petits trossos la xocolata negra. Fondre els trossets al bany María. Quan comenci a estar fos agregarem la ratlladura de taronja i el gingebre Remoure constantment amb una espàtula de fusta, ja que la xocolata del fons podria cremar-se amb facilitat mentre que el de la superfície encara estaria sòlid. Quan la xocolata ja estigui totalment líquid i aromatitzada agregarem un rajolí de crema de llet de soja o de civada per donar-li el punt de trufat.

Millor que la crema de soja i civada l’escalfem una mica per evitar que se’ns talli la xocolata.

És el moment d'untar un motlle*rectangular amb una miqueta d'oli d'oliva de 0,4º de acidesa (les safates del gel són un bon recurs casolà) .
Posar una capa fina de xocolata fosa en el fons del motlle. Bolcar les avellanes i emplenar el motlle amb la resta de la xocolata fosa. Donen uns petits tocs a la safata per a que les avellanes es distribueixin i baixin al fons eliminant possibles bombolles d'aire, i repartint la fruita seca per tota la barra.
Deixar reposar a temperatura ambienti fins que la xocolata estigui totalment solidificada.

Desemmotllar i embolicar amb paper d'embalar o amb paper de forn i guardar en un lloc fresc fins al gran moment de gaudir-ho.
Fàcil d'elaborar, i totalment imprescindible a la taula de Nadal, el torró de xocolata té adeptes de totes les edats. 

Altres especialitats:

Mantenint la recepta base, podeu elaborar diferents tipus de torró aquí teniu alguns exemples: -Afegir una mica de ratlladura de taronja i unes llunes de taronja gebrada, o uns trossets de gingebre confitat, també amb neules trossejades o
-Substituir les avellanes per ametlles, nous o pinyons
-Substituir les avellanes per petits flocs d'arròs inflat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...