dissabte, 28 de desembre del 2013

CREMA DE CARXOFA AMB GAMBES



La Nit de Nadal aquest any vaig escollir fer aquesta crema de carxofa que és fàcil, bona, saludable, diürètica i molt digestiva, és bona per tots aquests apats de festes i que mengem més quantitat i aquest plats ens ajudaria a compensar és a dir es pot sopar bé amb verdures i peix. 

Ingredients: (4 persones)

1 i ½ de carxofes ben tendres
200 gr de porros
50 gr de crema de civada
2 o 3 gambes per persona
Aigua mineral
Sal marina
Oli d’oliva e primera premsada en fred

Preparació:

1r. Netegem i tallem petits els porros, la part blanca i amb el quilo de carxofes les rentem i traurem les primeres fulles, pràcticament senceres, i les tallem a juliana sense la tija.

2n. Ens posem a fer la crema en una olla amb l’oli hi sofregim el porro i quan comenci a estar daurat hi afegim les carxofes i apugem una mica el foc, per tal de no perdre el color verd més o menys uns 3 minuts.

3r. En aquest moment afegim l’aigua mineral bullint més o menys que cobreixi les carxofes, deixem coure uns 8 o 10 minuts i a continuació hi posem la crema de civada, rectifiquem de sal, la triturem i la colem amb un colador molt fi.

4t. Amb la resta de carxofes, menys una que la reservarem per fer les xips, les netejarem amb la tija i les tallarem a quarts i les posarem amb aigua amb unes gotes de llimona o amb farina i una branqueta de julivert, posteriorment les saquem i saltegem en una paella amb una mica d’oli i sal.

5è. Pelarem les gambes i els hi traurem el budell, les posarem amb oli i sal i en el moment de servir la crema les saltejarem un moment en una paella,

6è. Laminarem amb una mandolina la carxofa que ens quedava, també ho podríem fer amb una màquina de tallar embotits, i les fregirem amb oli perquè ens quedin ben cruixents i després les posarem en paper absorbent per treure l’excés d’oli. També ho podríem fer al microones, posant les lamines de carxofa en mig de paper de forn amb una mica de sal i oli i ho posem 2 minuts a màxima potència.

La presentem en un plat de sopa posant al mig els quarts de carxofa, les gambes i les xips al damunt i la crema de carxofa rodejant  o la posem en una gerra i la servim i podem posar un rajolí d’oli d’oliva o d’oli de tòfona. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...