dissabte, 16 de novembre del 2013

BOTIFARRA NEGRE D'ALBERGÍNIA







Aquesta recepta és del llibre de vacances de thermomix , és molt senzilla i podríem dir que és la botifarra negre vegetal d’albergínia. Realment us sorprendrà la semblança.

Aquest plat el preparo a l'estiu que és la millor època de l’albergínia ja que suporta millor la calor i és més sensible al fred.

Tot i que ho podem preparar sense la thermomix, però amb ella és molt senzilla de preparar.

Ingredients:

50 gr d’oli d’oliva verge
400 gr d’albergínies
200 gr de cebes
40 gr de pinyons
3 culleradetes d’orenga, sal maria i pebre molta

Preparació:


1r. Netegem bé les albergínies, sense pelar-les, les tallem en sentit vertical, les fem a trossos i els posem al vas de la Thermomix i triturem uns 4 segons a velocitat  3 ½. Ho traiem i reservem.

2n. Hem de fer el mateix amb la ceba i triturar-les 3 segons a la mateixa velocitat. Traiem i reservem.

3r. Posem la papallona a les gavinetes. Posem tots els ingredients a la thermomix i programem 25 minuts a temperatura varoma i velocitat 1. Passats 5 minuts, aturem la màquina, l’obrim amb precaució ( la temperatura és alta) i baixem amb l’espàtula el que ha quedat a les parets. Repetir l’operació 2 o 3 vegades.

4t. Un cop acabat, posem el contingut del vas al cistell, si volem treure l’oli sobrant. En aquest moment podem rectificar de sal si fos necessari.

El podem servir utilitzant un cèrcol metàl·lic. També podríem farcir un pebrots del piquillo o fer uns paquetets de pasta brik o philo i posteriorment fornejar-los

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...