diumenge, 10 de novembre del 2013

SÈRUM ORAL CASOLÀ I UNA DIETA ASTRINGENT




Durant aquests dies hi ha una passa important de gastroenteritis i aprofitant el bloc perquè crec que també i té cabuda i que pot ser útil us poso la recepta del sèrum oral casolà per evitar la deshidratació i també una dieta moderada i astringent.

Amb els vòmits i la diarrea perdem molta aigua i sals minerals i tenim el risc de deshidratar-nos. És important que beguem molta aigua, podríem prendre també uns preparats que podem comprar a la farmàcia però ho podem fer a casa.

El primer seria una dieta liquida, veure força líquid que ens ajudaria a eliminar els gèrmens del cos i també ajudaria a la deshidratació. D’aquesta manera ajudem a depurar l’aparell digestiu, el fem descansar amb una beguda fàcil de digerir i que també no farà treballar gaire els diferents òrgans.

Aquesta dieta liquida la podríem fer amb l’aigua amb llimona: 1 litre d’aigua amb els suc de dues llimones, les infusions digestives ( la camamilla, la melissa, la til·la, la marialluïsa...) i el sèrum oral.

El sèrum oral casolà:

1 litre d’aigua embotellada, si no en tenim millor primer bullir-la durant uns 5 minuts i deixar-la refredar per afegir la resta d’ingredients.
2 cullerades de sucre ( per restaurar la glucosa)
1/2 culleradeta de cafè de sal
1/2 culleradeta de cafè de bicarbonat
El suc d’una llimona.

Tot dins l’ampolla d’aigua i ho barregem bé, durant tot el dia ho anirem beguem de mica en mica i ens ajudarà a recuperar el sodi el potassi i la vitamina C.

Un cop passen els vòmits i hem deixat descansar l’aparell digestiu i l’anem acostumant a fer les seves funcions passant a una alimentació més solida introduint poc a poc els aliments que siguin fàcils de digerir i si tenim diarrea que restrenyin.  Hem de ser més o menys rigorosos depenent de la severitat de la diarrea.

Amb una diarrea rigorosa podríem començar amb l’aigua d’arròs:

Que la faríem amb un litre d’aigua i una tassa de cafè d’arròs blanc i ho deixaríem bullir uns 30 minuts, a foc baix, ho deixaríem reposar fins que es refredi i després passar-ho per un colador i anem prenen de mica en mica aquesta aigua.

Després ja podríem prendre l’arròs bullit i a continuació anar afegint altres menjars com la patata i la pastanaga bullida, el pa blanc torrat, la poma bullida sense pell o ratllada crua sense pell i deixar-la que s’oxidi es a dir que es torni fosca. El pit de pollastre a la planxa, el peix blanc bullit o a la planxa, el codony, i a mida que es tolerin bé aquests aliments podem anar afegint el plàtan madur, la pera, els purés de verdures i al final acabar amb una dieta normal i saludable.

Aquí us poso una dieta moderada:

Esmorzar:

Compota de poma o poma al forn
 o
Dues llesques de pa blanc  torrat amb codony

Dinar:

Arròs blanc bullit
o
patata i pastanaga bullida
Pit de pollastre a la planxa
Poma al forn, una mica de pa torrat
Per acabar una infusió digestiva

Berenar:

2 llesques de pa torrat amb codony

Sopar :
Sopa de fideus amb brou vegetal
o
Sopa de sèmola amb pastanaga i porro
Peix blanc bullit o a la planxa
Una infusió digestiva

Important saber els aliments que no podem prendre:

-          La llet pel seu contingut amb lactosa i ser de digestió llarga.
-          La fibra vegetal (verdures, llegums, fruita que estimula la mobilitat intestinal)
-          Tots els guisats, fregits, embotits i salats perquè irriten la mucosa intestinal.
-          El cafè, el suc de taronja que estimula el reflex de defecar.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...