Són un dels plats importants de
la cuina italiana. Normalment tenen la forma arrodonida, però també en rombe o
de dau.
És un puré que ha de tenir bastanta
consistència i quan l’amassem no s’ha d’enganxar a les mans ni a la taula o el
lloc on ho fem.
Ingredients: (4
persones)
300 gr de patata
100 gr de farina
1 rovell dou
Sal, pebre i un polsim de nou
moscada
Preparació:
1 Rentar les patates, procurant
que totes elles siguin de la mateixa mida, les posem al foc, sense pelar, en
una olleta amb aigua freda i una mica de sal i quan arrenqui el bull les
deixarem uns 30 minuts, de tota manera dependrà de la mida.
2 Un cop cuites les traurem i
les pelarem i les passarem per un passapurés, en cas de no tenir-ne les
aixafarem amb una forquilla.
3 Posem el puré en un bol i
afegirem el rovell d’ou i un raig d’oli, la farina i la sal, el pebre i un
polsim de nou moscada i amassar amb les mans, Quan la massa té prou
consistència, si cal afegim una mica de farina.
4 En una superfície enfarinada,
hem de fer un cilindre, d’un 2 cm de diàmetre i el tallarem a daus d’un o dos
cm. de gruix, que són els nyoquis. Els col·loquem en una plata amb farina i que
no es toquin entre ells.
5 A continuació preparem una
olla amb l’aigua i quan arrenca el bull
posem la sal i anem llençant els nyoquis
i es deixem coure uns 2 minuts més o menys i quan els nyoquis pugen a la
superfície de l’aigua els retirem amb un colador, els escorrem i els ruixem amb un raig d’oli.
En aquesta ocasió els vàrem
menjar amb salsa de tomàquet
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada