divendres, 8 de novembre del 2013

NYOQUIS





Són un dels plats importants de la cuina italiana. Normalment tenen la forma arrodonida, però també en rombe o de dau.

És un puré que ha de tenir bastanta consistència i quan l’amassem no s’ha d’enganxar a les mans ni a la taula o el lloc on ho fem.

Ingredients: (4 persones)

300 gr de patata
100 gr de farina
1 rovell dou
Sal, pebre i un polsim de nou moscada

Preparació:

1 Rentar les patates, procurant que totes elles siguin de la mateixa mida, les posem al foc, sense pelar, en una olleta amb aigua freda i una mica de sal i quan arrenqui el bull les deixarem uns 30 minuts, de tota manera dependrà de la mida.

2 Un cop cuites les traurem i les pelarem i les passarem per un passapurés, en cas de no tenir-ne les aixafarem amb una forquilla. 

3 Posem el puré en un bol i afegirem el rovell d’ou i un raig d’oli, la farina i la sal, el pebre i un polsim de nou moscada i amassar amb les mans, Quan la massa té prou consistència, si cal afegim una mica de farina.

4 En una superfície enfarinada, hem de fer un cilindre, d’un 2 cm de diàmetre i el tallarem a daus d’un o dos cm. de gruix, que són els nyoquis. Els col·loquem en una plata amb farina i que no es toquin entre ells.

5 A continuació preparem una olla  amb l’aigua i quan arrenca el bull posem la sal i anem  llençant els nyoquis i es deixem coure uns 2 minuts més o menys i quan els nyoquis pugen a la superfície de l’aigua els retirem amb un colador,  els escorrem i els ruixem amb un raig d’oli.

En aquesta ocasió els vàrem menjar amb salsa de tomàquet


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...