diumenge, 27 d’octubre del 2013

AMANIDA DE TARDOR: FIGUES, RAÏM, MAGRANA......




Tot i que estem a la tardor, fa molta calor però ja trobem les pomes noves, les primeres magranes i les figues i amb aquests ingredients podem preparar una amanida fàcil de fer i molt bona.

La figa més saborosa és la de la varietat de coll de dama que té el capoll més llarg. La podem trobar des de final d’agost fins a final d’octubre.

Estem menjant els productes de temporada i com sempre millor que siguin ecològics i de proximitat.

Ingredients:

Enciam tipus roure
Enciam llarg
 4 figues fresques
1 magrana
Un grapat de raïm negre i raïm blanc
1 pera
Nous
Formatge fres de cabra

Vinagreta:

4 cullerades soperes d’oli d’oliva verge de 1ª premsada en fred
1 cullerada sopera de vinagre balsàmic
1 culleradeta de mel
sal  

Preparació:

1.- Rentem el enciams i després seria bo passar-los per la centrifugadora de les amanides per treure l’excés de l’aigua.

2,- Rentem les figues les assequem bé i les partim en quatre trossos

3r.- Rentem els grans de raïm, en el meu cas els he dividit en dos per poder treure els granets interiors.

4r.- Traiem les granes de la magrana dividint-la per la meitat i amb una ma de morter i anem fent uns copetes perquè vagin caient.

5è. Tallar el formatge a daus petits.
6è. Pelem la pera i la tallem a bastonets o a daus.

I ja podem preparar la vinagreta barrejant tots els seus ingredients fins que quedin ben homogeneïtzats.                                                                                     
I ja per acabar posem tos els ingredients al plat  que hem anat preparant i les nous i al moment de servir-la i posem la vinagreta pel damunt.


Si tinguéssim melmelada de figues la podríem posar a la vinagreta amb substitució de la mel.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...