Tot i que estem a la tardor, fa molta calor però ja trobem les pomes noves, les primeres magranes i les figues i amb aquests ingredients podem preparar una amanida fàcil de fer i molt bona.
La figa més saborosa és la de la varietat de coll de dama que té el capoll més llarg. La podem trobar des de final d’agost fins a final d’octubre.
Estem menjant els productes de temporada i com sempre millor que siguin ecològics i de proximitat.
Ingredients:
Enciam tipus roure
Enciam llarg
4 figues fresques
1 magrana
Un grapat de raïm negre i raïm blanc
1 pera
Nous
Formatge fres de cabra
Vinagreta:
4 cullerades soperes d’oli d’oliva verge de 1ª premsada en fred
1 cullerada sopera de vinagre balsàmic
1 culleradeta de mel
sal
Preparació:
1.- Rentem el enciams i després seria bo passar-los per la centrifugadora de les amanides per treure l’excés de l’aigua.
2,- Rentem les figues les assequem bé i les partim en quatre trossos
3r.- Rentem els grans de raïm, en el meu cas els he dividit en dos per poder treure els granets interiors.
4r.- Traiem les granes de la magrana dividint-la per la meitat i amb una ma de morter i anem fent uns copetes perquè vagin caient.
5è. Tallar el formatge a daus petits.
6è. Pelem la pera i la tallem a bastonets o a daus.
I ja podem preparar la vinagreta barrejant tots els
seus ingredients fins que quedin ben homogeneïtzats.
I
ja per acabar posem tos els ingredients al plat que hem anat preparant i les nous i al moment
de servir-la i posem la vinagreta pel damunt.Si tinguéssim melmelada de figues la podríem posar a la vinagreta amb substitució de la mel.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada