dimarts, 7 de juny del 2011

ROSSEJAT DE FIDEUS


És un plat típic de la zona de costa catalana

Ingredients:
Fideus del núm.. 2
Fumet vermell
2 cullerades completes de sofregit de ceba, tomàquet i alls

Fumet vermell:

1 ceba
1 porro
1 pastanaga
Api
All
3 cullerades de tomàquet triturat o 1 tomàquet gros
Llorer
Farigola
Julivert
Uns grans de pebre negre
Una mica de vi blanc

Peix: hi va bé el cap de rap, els caps de les gambes, llagostins i escamarlans, els crancs, les rates, aranyes, l’espina del llenguado, cap de lluç. El peix petit de roca no va massa bé perquè domina el gust de les tripes dels peixets.

Preparació:

1r.- Netegem tot el peix i tot net el deixem una mica amb aigua perquè es netegi.

2n.- Olla: posem l’oli la ceba, l’api, la pastanaga, tallats petits i l’all, ho deixem que es vagi fent una mica, després posem el porro, també tallat petit, deixem uns instants més i a continuació i posem les 3 cullerades de tomàquet, el llorer i la farigola, els grans de pebre i el vi blanc, a continuació el peix i anar-ho sofregint, després posem l’aigua que cobreixi el peix, ha de ser freda i quan arrenqui el bull desescumar, i a partit d’aquest moment uns 20 minuts a foc suau, després deixar in fusionar.

3r.- Fer el sofregit de ceba i tomàquet

4t.-  Paella plana:  Posem l’oli  i els fideus i anar enrossint els fideus, els anem remenant constantment, controlant el color fins que quedin rossos, si els deixem de remenar uns es cremarien i els altres no es farien,  un cop els tenim rossos traiem  la paella del foc i posem 2 cullerades del sofregit de ceba i tomàquet, el barregem amb els fideus i ho deixem  uns moments fora i ho tornem al foc i aboquem al damunt el fumet de peix que gairebé cobreixi els fideus, en aquest cop posem la sal i deixem  fins que es begui el brou  i anem afegint el brou fins que estiguin cuits procurant que quedin secs.  Se serveixen acompanyats d’allioli al gust de cadascú.. A l’últim moment ho podem posar al forn ja calent uns 2 minuts.

Haurem de tenir en compte que cada 100gr. fideus necessitarà 200cc. de brou.

Podrem acompanyar-lo amb un bol d’allioli per qui volguí reforçar-ho una mica més.


THERMOMIX EL BROU DE PEIX

Ingredients:

1 pastanaga
1 porro
1 ceba
1 tomàquet o 3 cullerades de tomàquet triturat
1 fulla de llorer
1 branca de julivert
Una mica de pebre
Els caps i closques de gambes, escamarlans.....
200 g. de peix de roca, no massa petit perquè ens pot deixar el gust a les tripes del propi peix.

Preparació:

1r.- Introduir al vas la pastanaga ja pelada, la ceba pelada y a quarts, el porro net i a trossos , el julivert i el tomàquet. Triturar 10 seg. a velocitat 4.

2n. Afegir el peix la pebre i el llorer. Cobrir amb l’aigua, més o menys fins la marca dels 2 litres.
A continuació posem 30 minuts, a 100º i velocitat 2.

3r.- Posteriorment colem el brou amb el cistell i reservem. El podem fer servir al moment o reservar-lo en fred o congelar-lo fins al moment que l’utilitzem. Pensem que el brou no porta sal que la posarem en el moment d’utilitzar-lo.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...